Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti ilçe Başkanı Balkan Ziyaretlere Devam Ediyor

AK Parti ilçe Başkanı Av. Aydın Balkan kurum ziyaretlerinde devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
AK Parti ilçe Başkanı Balkan Ziyaretlere Devam Ediyor

Nilay YILMAZ

    Geçtiğimiz hafta ilçemizde Ziraat Odası ve Tarım Kredi Kooperatifini ziyaret eden Balkan daha sonra Edirne'deki ilk ziyaretini Edirne Çalışma ve iş Kurumu Müdürülüğü'ne yaptı.
Göreve geldiği ilk günden beri kurum ziyaretleri yapan AK Parti Havsa ilçe Başkanı Av. Aydın Balkan ve yönetimi geçtiğimiz hafta Havsa Ziraat Odası'nı ziyaret etti.
    Ak Parti ilçe Başkanı Av. Aydın Balkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Odalarımız toplumsal dinamiğimizin ve demokrasimizin, toplumsal barışımızın, kalkınmamızın, uzlaşma kültürümüzün en temel öğelerinden biridir.
    Ziyaretlerimiz kapsamında Ziraat Odamızı da ziyaret ettik.  iktidarımızın temsilcisi olarak, bütün üreticilerimize, çiftçilerimize hizmet noktasında Ziraat Odamızla ele ele vererek inşallah sorunları beraberce aşacağız ve bu kapsamda her türlü hizmete hazırız" dedi.
Ziraat Odası Başkan Vekili Halil ibrahim Uz'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek ilçe Başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
     AK Parti Havsa ilçe Başkanı Av. Aydın Balkan ve yönetimi daha sonra 679 sayılı Havsa Tarım Kredi Kooperetifi'ni ziyaret etti. 
    679 sayılı Havsa Tarım Kredi Kooperatifini ziyaret eden Ak Parti ilçe Başkanı Av. Aydın Balkan ve yönetim kurulu üyeleri,   Havsalı çiftçilerimize ve tarıma verilen desteklerle ilgili ilçe Müdürü Ramazan Kaynak'dan bilgiler aldı.
    Başkan  Kaynak çiftçilerimizin yemden mazota, gübreden zirai alete, fideden fidana, damlama sulamadan seraya kadar , bütün ihtiyaçlarını en uygun şartlarda,en kaliteli ürünlerle sağlamaya çalıştıklarını ve çiftçimizin ve milletimizin her daim hizmetinde olduklarını belirtti.
    Av. Aydın Balkan da ziyaret ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada ; Tarım Kredi Kooperatifleri, 1863 yılında Prut Kasabası'nda Osmanlı döneminde rahmetli Mithat Paşa'nın kurduğu, 1936 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Mersin ilimizde harekete geçirilen bir kurumdur ve 1 numaralı ilk ortağı da Atatürk'tür.     
    Bu farkındalık içerisinde, Tarım Kredi Kooperatiflerinin arasında hizmette ülke çapında her zaman en ön sıralarda yer alan 679 sayılı Havsa Tarım Kredi Kooperatifimiz ile her zaman çiftçimizin yanında yer alacağız, üreticimizin, köylümüzün yanında yer almayı kendimize görev edineceğiz" dedi.
    Ak Parti ilçe Başkanı Av. Aydın Balkan, kurum ziyaretleri kapsamında Edirne'deki ilk kurum ziyaretini Edirne Çalışma ve iş Kurumu Müdürülüğü'ne yaptı.
Av. Aydın Balkan ziyaretinde : "Maalesef göreve geldiğimiz günden bu yana, Havsamız ile ilgili en yaşamsal sorunun gençlerimizin iş sorunu olduğunu gördük. Gençlerimiz Havsamız'da iş olanaklarının kısıtlılığı nedeni ile diğer il ve ilçelere gitmek zorunda kalıyor. Burada bir önlem alamazsak yakın bir gelecekte genç nüfusumuzun göçü nedeni ile ilçemizde mevcut durumu bile koruyamaz hale geleceğiz. Biz de bunu kendimize dert edinerek bu sorunda bize yardımcı olabilecek ilk kurumlardan biri olan işkur Edirne il Müdürlüğümüzü ziyaret ederek, bu hususta neler yapabileceğimizi, gençlerimizin nasıl iş sahibi olabileceklerini görüştük.  Sağolsunlar müdüre hanım ile çok yapıcı bir  görüşme sağladık. 
    Bu konuda hükümetimizin sağladığı olanaklarla  ilgili kendilerinden yol gösterici bilgiler aldık. Gördüğümüz kadarıyla iŞKUR gerek meslek edindirme kursları, gerek istihdama yönelik teşvikleri ile  gerekse iş ve meslek danışmanlığı yolu ile gençlerimizi çalışma hayatına kazandırmak için üstüne düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor. Bizler de Havsalı gençlerimizin bu olanaklardan yararlanabilmesi için işkur ile diyalog halinde olmayı, istihdam ile ilgili bu çalışmaları elimizden geldiğince Havsalı vatandaşlarımıza anlatmayı, onların Havsa'da tutunmasına yardımcı olmayı ve Havsamızı bu kısır döngüden çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.  
    Edirne Çalışma ve iş Kurumu Müdürü Şengül Çildam da ziyaret ile ilgili olarak yeni seçilen AK Parti ilçe Başkanı Av. Aydın Balkan'ın ziyaretinden memnuniyetini dile getirerek, kendisine başarılar diledi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.