Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokollu Mehmet Paşa Hamamı için Umutlandırıcı Adım

ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman tarafından göreve geldiği ilk günden beri ilçemizdeki tarihi eserlerin restore edilmesi ile ilgili olarak başlattığı çalışmalalardan Sokollu Mehmet Paşa Hamamı için umutlandırıcı adım atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Sokollu Mehmet Paşa Hamamı için Umutlandırıcı Adım

Nilay YILMAZ

    Geçtiğimiz aylarda ilçemizde atıl bir görüntüye sahip olan Sokollu Mehmet Paşa Hamamı ile ilgili olarak ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman Sokollu Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Sokollu ile bir araya geldi.Hamamın restore edilmesi ile ilgili neler yapılacağı değerlendirildi.
    Gerçekleşen görüşmeye ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren katıldı.Yapılan çalışmalar ve görüşmelere neticesinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı'nda yürütülen eğitim kapsamında 2017-2018 akademik yılı 1. Döneminde eğitim amaçlı projeler kapsamında ilçemiz Sokollu Mehmet Paşa Hamamı konu olarak seçildi.
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, “ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı'nda yürütülen eğitim kapsamında her dönem Türkiye'nin değişik bölge ve yerleşmelerinde kültür varlıklarının belgelenmesi, restorasyonu ve korunmasını içeren tek yapı ve çevre ölçeğinde çalışmalar yapılarak, eğitim amaçlı projeler geliştirilmektedir.
2017/2018 akademik yılı 1.döneminde,
    1. Öğr. Gör. Dr. Nimet Özgönül, Öğr. Gör. Dr. Fuat Gökçe ve Araş. Gör. Mercan Yavuzatmaca'nın katılımı ile yürütülen ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı, “CONS 506 Design in Architectural Conservation”dersi;
    2. Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, Araş. Gör. Meltem Cetiner'in katılımı ile yürütülen ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Kültürel  Mirası Koruma Lisansüstü Programı, “CONS 509 Workshop in Conservation –II (Multidisciplinary Studies in Architectural Conservation) dersi;kapsamında, ilçemiz  Sokollu Mehmet Paşa Hamamı konu olarak seçildi.
    6-15 Ekim 2017 tarihleri arasında ODTÜ Öğretim Üyeleri,eleman ve öğrencileri ilçemize gelerek bir dizi çalışma yapacaklar.Sokollu Mehmet Paşa Hamamı restorasyon çalışmaları için ön hazırlık ve inceleme yapacak olan ekipte çok değerli hocalar mevcut.Kaymakamlık olarak bizler yürütülecek çalışmalarda Sokollu Mehmet Paşa Hamamı ile ilgili olarak kurumumuzda bulunan her türlü bilgi ve belgeleyi kendilerine vererek çalışmalarında kendilerine kolaylık sağlayacağız.isteğimiz ilçemizde bulunan tarihi eserlerimizin aslına uygun olarak restore edilerek tekrar eski canlılığına kavuşmasıdır.Sokollu Mehmet Paşa Hamamı restorasyonu konusunda özellikle Sokollu Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Sokollu'ya yapıcı yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum.Bu kapsamda Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren'e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. ”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.