Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 Eylül Gaziler Günü ilçemizde Törenle Kutlandı

19 Eylül 2017 Salı Günü ilçemizde Gaziler Günü kutlandı. Program saat 10:00 'da çelenklerin protokol sırasına göre Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
19 Eylül Gaziler Günü ilçemizde Törenle Kutlandı

Sertkan YILMAZ

    Gerçekleştirilen törene ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ  Mehmet Utku Davulcu, Gaziler, Daire Amirleri katıldı. 
    Anıta çelenk sunumu'nun ardından, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal Marşı okundu.
    ilçe Jandarma Komutanlığı'ndan J. Asb. Çvş. ilyas Karaaslan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında,
    “Sayın Kaymakamım, Komutanım, Belediye Başkanım, Kahraman Gazilerimiz ve değerli Protokol Üyeleri.
    Özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız uğruna, canlarını seve seve ortaya koyan, aziz gazilerimizin huzurunda, onları sevgiyle anmak, kahramanlıkları önünde saygıyla eğilmek ve onlara olan minnet borcumuzu ifade edebilmek amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz.
    Yüce Türk Milleti, tarihinin her döneminde iç ve dış düşmanlarla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Bu mücadele sonunda yazılan tarih, bugün kendilerini saygı ile andığımız gazilerimiz ve şehitlerimizin gösterdiği kahramanlıklarla yazılmıştır.
    Bu gün ise; Her karış toprağı mübarek ecdad kanıyla sulanan, aziz yurdumuzu bölerek parçalamaya çalışan vatan hainlerine karşı, mücadele eden gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesinde barış ve huzur ortamında yaşıyoruz.
    Vatan için gazi olmak, Türk için en büyük şereflerden birisidir. Bütün dünya milletlerinin kıskançlıkla baktığı ve kendi toplumlarına kazandırmaya çalıştıkları işte bu ülküdür.
    Türk insanı, vatanı uğruna ölümden hiçbir zaman korkmamıştır. Her Türk, vatanını sever ve ibadet eder gibi ona hizmet eder.
    Bu gurur ve şeref dolu günde, bize bu mutlu ve huzurlu günleri hazırlayan, gazilerimizi şükranla selamlıyor ve huzurlarınızda sesleniyoruz.
    Türk milletinin ölümsüzlüğünü, sizinle beraber bir kez daha dünyaya gururla haykırıyoruz. Sizler üzerinde sonsuza dek yaşayabileceğimiz vatan uğruna gazi oldunuz. Sağ olun, var olun.
    Sizlerden teslim aldığımız vatanımızı bizlerden sonraki nesillere de tertemiz teslim etmek için sizleri daima örnek alacağız. Bizlere bıraktığınız bütün eserleri sonsuza kadar yaşatacağımıza, yüce Türk Milletinin mutluluğu için çalışacağımıza, bağımsızlığımızı ve vatanın bütünlüğünü ebediyete kadar koruyacağımıza söz veriyoruz.Arz ederim.”dedi.
    Havsa  Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi günün anlam ve önemini anlatan bir şiir okudu. Ardından Milli Egemenlik Parkı'na geçilerek ikramlar eşliğinde Gaziler ve protokol üyeleri  sohbet ettiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.