Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde ilköğretim Haftası Kutlandı

ilçemizde 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı ilköğretim Haftası tören ve etkinliklerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde ilköğretim Haftası  Kutlandı

Nilay YILMAZ

    ilköğretim Haftası Kutlama Programı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü (dün) Atatürk Anıtı'na ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başlandı. 
    Daha sonra Sokollu ilkokulu'nda gerçekleştirilen program ile kutlamalara devam edildi.
    ilköğretim Haftası programına başta ilçe Kaymakamımız  Yunus Ataman, Jan Böl Kom. J.Üst. Teğ. Mehmet Utku Davulcu, Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri katıldılar.
    Sokollu ilkokulu Müdür Seyyan Toksöz yaptığı konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım,Sayın ilçe Milli Eğitim Müdürüm, Değerli protokol üyeleri; Sayın Misafirler, Sevgili öğrenciler...
    2017-2018 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanıyla doluyuz. Bu yıl değerli öğrencilerimizi karşımızda görmek biz öğretmenleri çok heyecanlandırıyor. Uzun bir tatil sona erdi ve yeniden sınıflarımızı doldurmak,zihinlerimize yeni bilgiler eklemek için okulumuza koştuk. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor:
“Dünyanın en zengin aklını gördüm
Sermayesini sordum, dediki: okul.”Okul zihinlerin şekillendiği, bilgi ile aydınlandığı yerdir. Bilgi sayesinde insan diğer canlılardan ayrılır. Bilgi,eğitim kişiyi üstün kılar, onun varlığına değer katar. işte okulun önemi de buradan gelmektedir.
    Sevgili öğrenciler, hepiniz buraya yıllar sonra meyve verecek fidanlar olarak geliyorsunuz. Öğretmenleriniz de sizleri yeşertmen için buradalar. Okul öyle bir topraktır ki ağacın hızla büyümesini sağlayarak kısa zamanda meyve vermesine yardımcı olur.
    Okul eğitim ve öğretimin temel merkezi olarak, sizleri aydınlatır,geliştirir. Bilgilendirir. Ayrıca okul, sosyalleşmeyi, toplum olarak uyum halinde yaşamayı öğretir. Atatürk bir sözünde şöyle diyor: “ilk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır.”
    Eğer  başarılı olmak istiyorsanız öğretmenlerinizi çok iyi dineyin, ödevlerinizi aksatmayın,derslerinize günü gününe çalışın. Öğretmenlerinizi ve ailenizi üzmeyin. Siz isterseniz okul sizin için bir bilgi hazinesi olur. Bu hazineye ulaşmayı öğrenin. Unutmayın çağdaş uygarlıklar seviyesine yükselmek sadece bilgi sayesinde olur. Bizim amacımız da sizleri bilgilendirerek hayata en iyi şekilde hazırlamaktır.
    Yeni fikirler, güzel bilgiler, başarılı günler yakalamanız dileğiyle 2017-2018 Eğitim Öğretim yılımız kutlu olsun.”dedi.
    ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan yaptığı konuşmasında,“Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım; Sayın Protokol üyeleri, Saygıdeğer Öğretmenlerim, Çok değerli öğrenci velilerimiz, sevgili öğrenciler hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 
    Uzun bir tatilden sonra Başöğretmenimiz Büyük Önder Atatürk'ün yaktığı müspet ilim meşalesi ile 2017-2018 eğitim öğretim yılını başlatıyoruz. Bizlere, ailelerimize, Havsa'mıza, vatanımıza, milletimize ve insanlığa hayırlı olsun. 
    ilçemizde bugün Havsa eğitim ailesi olarak 12 okulda, 209 okul öncesi, 559 ilk-okul, 692 ortaokul, 539 lise olmak üzere toplam 1999 öğrencimiz ile 211 öğretmen ve çalışanımız eğitim-öğretime başlıyor. Tüm çalışan ve öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyorum. ilçemizde içinde bulunduğumuz Sokollu ilkokulu ve Atatürk Ortaokul inşaatları tüm hızıyla devam etmektedir. Önümüzdeki yıl açılışlarını hep beraber yapmak dileğiyle.
    Sevgili öğrenciler; öncelikle amacımız vatanını ve milletini seven, ülkesine ve ailesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler yetiştirmektir. Bunun için çok çalışmalısınız. Öğretmenleriniz; sizlere bilgi aktarmanın yanında, sizleri en iyi şekilde eğitmek için de çaba sarf etmektedirler. Öğretmenlerinizin emeklerinin karşılığı sizin çalışmanıza ve sorumluluklarınızı yerine getirmenize bağlıdır. Sizlerin başarılı bireyler olarak mezun olmanız  bizim en büyük gurur ve mutluluk kaynağımız olacaktır. 
    Saygıdeğer Öğretmen arkadaşlarım,  Yarına umut dolu bakışların sizlere emanet edildiği bilincinde olduğunuzu biliyorum. Her koşulda, çocuklarımıza insan olma değerini, yüceliğini kavratacağınıza; onların bizi biz yapan değerlerimizi de yanına alan bir yaklaşımla en iyi şekilde yetişmeleri için her imkânı ve ortamı değerlendireceğinize inancımız tamdır. Bu nedenle, Havsa'mızda eğitim çalışanları olarak sadece kendisini, ailesini düşünen değil, insanlığın iyiliğine ve hayrına çözümler peşinde koşan erdemli nesiller; karakteri sağlam, hür düşünebilen, öz güveni, öz saygısı olan gençler yetiştirme çabası içerisinde olacağız, ülkemizi daha müreffeh ve daha güçlü yarınlara hazırlayacağız. Eğitim camiamızın her bir ferdi kendine şiar edindiği amaç ve hedeflerine ulaşmak için var gücüyle çalışmakta ve çalışmaya da devam edecektir.
    Değerli Eğitim yöneticisi Meslektaşlarım; Okullarımızdaki tüm imkânlardan öğrencilerimizin en üst seviyede yararlanacağı tedbirleri almalıyız. Okullarımızın sürekli gelişmesini hedef alan bir yaklaşımla, okulumuzdaki tüm eğitim çalışanlarının Takım anlayışı ile Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik içinde olmalarını sağlamalıyız, çağdaş eğitimin ve bu kritik sürecin gereği budur.
    Kıymetli Velilerimiz; Hepiniz biliyorsunuz ki eğitim ailede başlar. Aile yuvasından sonra çocuklarınızın yoğrulduğu, eğitildiği ve geleceğe hazırlandığı okulunuzla, sürekli ile-tişim içinde olmalısınız. Öğrencimizle ne kadar ilgilenirsek ona ne kadar zaman ayırırsak bu zaman gelecekte onların daha iyi yerlerde olmasını sağlayacaktır. Başarının bir ayağı olan siz sevgili velilerimizin okulla işbirliği ve iletişimi bu açıdan çok önemlidir.   Erdemli nesiller yetiştirmede çocuklarının iyiliği için hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen velilerimizin katılımının öneminin farkındayız. 2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitim çalışanlarımızın yanında en büyük destekçimiz olarak gördüğümüz öğrenci velilerimizle birçok çalışmaya imza atacağız.        
    Vatanımızın, Milletimizin Bölünmez Bütünlüğünün ve Demokrasimizin Değerinin Tam olarak anlaşıldığı bu günlerde, ülkemizin geleceği sizlere, bizlere emanettir, emanete tüm gücünüzle sahip çıkacağınızdan eminim. Atatürk'ün de bizlere çizdiği yol gayet açıktır.“Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder”. Bizler Türk Milleti olarak hep özgürlüğü, bağımsızlığı seçtik ve seçeceğiz.
    Bu duygularla 2017-2018 eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman yaptığı konuşmasında, “Sayın Belediye Başkanım, Kıymetli mesai arkadaşlarım, değerli öğretmenler, sevgili öğrenciler ve saygıdeğer veliler,sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
    Eğitim, bir ülkenin gelişiminin temelini oluşturur ve bu suretle o ülkenin geleceğini belirleyebilme kudretine sahiptir. Bu konuda Albert Einstein “Bir ülkenin geleceğini, o ülkenin insanlarının eğitimi belirler” demek suretiyle, eğitimin bir ülkenin kaderini tayin etme noktasında ne kadar önemli bir yer teşkil ettiğini ifade etmiştir. Dolayısıyla, güçlü bir gelecek ve güçlü bir Türkiye, ancak iyi eğitilmiş bireylerle mümkün olabilir. Tabi, bu noktada hepimize çok önemli sorumluluklar düşüyor.
    Öncelikle talebe kardeşlerim, size özellikle bu şekilde hitap ediyorum, biliyorsunuz talebe, öğrenci kelimesinin eşanlamlısı ve talep etmenin, bilgiyi, ilmi talep etmenin ifadesidir. Sizin talebe kimliğinizin hakkını vermeniz gerekiyor. Bu da bilgiyi talep etmekle mümkün olur. Sadece, Okul kaydı yaptırıp, okula vaktinde gelmekle bunu sağlayamazsınız. Okuyun, araştırın, sorgulayın, kısacası talep edin. Ve emin olun sizlerden önce hiçbir nesil sizin sahip olduğunuz  imkanlara sahip olmadı. Bu imkanları iyi değerlendirin. Öğretmenlerinizin bilgi ve deneyimlerinden mutlaka azami derecede faydalanmaya çalışın. Siz bu ülkenin geleceğisiniz ve ben size baktığım zaman bu günün öğrencilerini değil, yarının bilim adamlarını,bürokratlarını,eğitimcilerini,doktorlarını,mühendislerini görüyorum. Gelecek sizin omuzlarınızda yükselecek arkadaşlar.
    Değerli öğretmenler, bu nesli geleceğe hazırlayacak olanlar sizlersiniz.
    Geleceğimizin mimarları olacak olan bu gençler,sizin gayretleriniz,emekleriniz ve fedakarlıklarınızla yön bulacaktır. Bu konuda gereken hassasiyeti gösterdiğinize ve göstereceğinize dair inancımı özellikle ifade etmek istiyorum.
    Saygıdeğer veliler, bu çocuklar sadece sizin değil aynı zamanda bu milletin evlatları.Onların başarısı bu ülkenin başarısı olacaktır.
    Ben tekrar yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”dedi.
    Okula yeni başlayan öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından program okulun açılışı ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.