Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okan Gaytancıoğlu,”Fındık için Adalet istiyoruz”

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, geçtiğimiz Pazar günü CHP Havsa ilçe Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Okan Gaytancıoğlu,”Fındık için Adalet istiyoruz”

Nilay YILMAZ

    Parti binasında Ordu'dan Giresun'a başlayan “Fındık için Yürüyoruz”yürüyüşü ve 2017-2018 Eğitim – Öğretim yılının başlaması ile ilgili konuşan Gaytancıoğlu hükümeti ve hükümetin politikalarını eleştirdi.
    17 Eylül 2017 Pazar günü CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, CHP Havsa ilçe binasında yaptığı basın açıklamasında, “Çok değerli ilçe Başkanım çok değerli Belediye Başkanım, Gençlik Kolları Başkanım, Değerli Cumhuriyet Halk Partililer 18 Eylül 2017 pazartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi Ordu da saat 11'de bir yürüyüş gerçekleştirmektedir. 
    Bu yürüyüş sıradan bir yürüyüş değildir fındık için adalet istiyoruz. Fındık çok stratejik bir üründür. Türkiye Cumhuriyeti’nin ihracatında 3 milyar dolar gibi çok önemli bir rakam oluşturmaktadır. AKP hükümetinin son yıllarda uyguladığı niteliksiz ve bilinçsiz bir tarım politikası fındıkta da etkisini göstermektedir. Fındıkta geçtiğimiz yıl 450 bin ton olan rekolte bu yıl 700 bin tonlara yaklaşmıştır. Son değerlendirmelere göre 675 bin ton fındık rekoltesi beklenmektedir. Tarım Bakanı 2 ay önce değişti Faruk Çelik gitti yerine Ahmet Eşref Fakıbaba geldi. Ahmet Eşref Fakıbaba konuyu bilmeyen bir kişi olduğu için biz CHP olarak bundan önceki Tarım Bakanını olduğu gibi şimdiki Tarım Bakanını da eleştiriyoruz. Ahmet Eşref Fakıbaba geçtiğimiz gün yine talihsiz bir açıklama yaptı. Yapmış olduğu bu açıklamada tüm fındığı satın alacağız dedi. Ancak bu çok gecikmiş bir açıklamadır.
    TMO 24 Nisan da alım kararı verdiren kararnameyi imzalayan Tarım Bakanı fiyatını 10,5 lira olarak belirlemiştir. Ancak alınan fındık şuanda 4 bin ton civarındadır.Yani 675 bin ton rekoltede 4 bin tonluk rekoltenin satın almanın TMO tarafından piyasayı düzenleyemeyeceği Cumhuriyet Halk Partisinin görüşüdür.Bundan dolayı da fındık fiyatları 6,5 ila 7 liralara kadar düşmüştür.Bakın devlet 10,5 liralardan fındık alacağını taahüt ediyor bu alımı hızlı bir şekilde yapmıyor. Piyasalara para enjekte etmiyor ve şimdi diyor ki ben bütün fındığı satın alacağım.Peki arz fazlası bütün fındığı satın alacak mısınız?Bunu açık ve net bir şekilde belirtiniz mi? Siz böyle beyanlarda bulunarak ancak piyasayı birkaç gün rahatlatıyor-sunuz.Ama üretici ciddi anlamda kan ağlıyor.Biz de Türkiye Cumhuriyeti'ndeki 80 milyonu bilgilendirme için 18 Eylül 2017 Pazartesi günü Ordu'dan Giresun'a kadar yürüyüş gerçekleştireceğiz.Bu yürüyüşümüzde bütün CHP'liler olacaktır.Çarşamba günü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 'da yürüyüşe katılacaktır.Saat 18.00'da da Giresun Meydanında fındık üreticileriyle bir miting düzenleyeceğiz.Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni şuan yöneten ancak bu yaptığı uygulamalarla artık yönetemeyen tarım politikası iflas etmiş bir partiyi ciddiyete davet ediyoruz.Fındık gibi Türkiye'nin temel ihraç ürünü olan bir üründe daha nitelikli daha tutarlı bir tarım politikası uygulamasını istiyoruz.
    Biz CHP olarak iktidara yardım etmeye hazırız.Birlikte politikalarımızı oluşturalım.Yeter ki 7 milyona yaklaşan fındıktan geçimini sağlayan insanlar daha iyi bir gelire kavuşsunlar.Türkiye Cumhuriyeti'de bu ihraç ürününü yabancı tekellere kaptırmasın.Fisko Birlik CHP iktidarında daha fazla devreye girecektir.Alan bazlı ödemeleri biz üretim karşılığı sosyal destek ödemesi olarak düşünüyoruz.Fındık üreticisini kimseye muhtaç etmek istemiyoruz.Daha doğrusu bu sadece fındık üreticisine değil tüm fındık üreticilerini biz kucaklamak istiyoruz.Ama iktidarın bu yönde bir tarım politikası olmadığını görüyoruz.Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız ile birlikte Balıkesir'de incelemelerde bulunduk bir ta-rım çalıştayı düzenledik. Orada fındık yok ama mısır var. Mısır üreticisi perişani, neden? Hükümetin açıkladığı sıfır faizli gümrük vergisi  politikasından dolayı. Orada ne var orada pirinç var. Bakın orada da 100 bin ton pirince ithal izni çıktı. Orada ne var orada hayvancılık var.Hayvancılık politikası iflas etti. Türkiye şu anda saman ithal ediyor. Yani biz fındık üreticisi için gerçekleştireceğimiz adalet yürüyüşünü aslında tüm üreticiler için gerçekleştiriyoruz. O yüzden biz AKP yi ve AKP'nin Tarım Bakanını AKP'nin Genel Başkanını daha ciddi açıklamalar yapmak üzere daha ciddiyete davet ediyoruz.”dedi.
    CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, 18 Eylül Pazartesi günü başlayan 2017-2018 Eğitim öğretim yılına ilişkin yaptığı açıklamasında, “2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi 18 Eylül Pazartesi günü başlıyor.
    Milyonlarca çocuğumuz, gencimiz okula başlayacak ancak okullar sorunla başlıyor.Nedeni AKP'nin Genel Başkanı.Dün bir açıklama yapıyor ve TEOG'u kaldıracağız.TEOG sizin zamanınızda kurulan bir eğitim sistemi değilmiydi? TEOG sınavına hazırlanan öğrenciler şimdi ne yapacaklar.Bu kadar çalışmaları bu kadar emekleri boşa mı gidecek.Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok nitelikli ve düzenli bir eğitim politikası vardır.3 temel esasa dayanır.Geçtiğimiz günlerde eğitim çalıştayı gerçekleştirdik.Bu eğitim çalıştayında bilimsellik üzerine vurguda bulunduk, adalet üzerine vurguda bulunduk ve laiklik üzerine vurguda bulunduk.Ama AKP maalesef Türk eğitim sistemini ciddi anlamda bozmuştur. Eğitime siyaset karıştırmıştır.Eğitime tarikatları sokmuştur.Bakın Türk eğitim sisteminde 1.,5. ve 9'ncu sınıflar maalesef müfredat değişikliği ile karşı karşıyadır.Müfredat değişikliğinde neler vardır.Atatürk yoktur,Kurtuluş Savaşı yoktur.Yerine hurafelerle kazanılmış bir Kurtuluş Savaşı ve Atatürk' ayrılan çok az bir yer vardır.Bu müfredat sistemi ile kadınların erkelere biat etmesi gerektiği anlatılmaktadır.Erkek egemen bir toplum yaratılmak istemektedir.Tamamen bilimsellikten uzak bir eğitim sistemi verilmektedir.Zaten eğitim sisteminde şu denmektedir.Ateist ile evlenmek kabul edilmez.Bekarlık bir sürecin sancılı bekleyişidir.Siz Türk eğitim sistemini nasıl yönetiyorsunuz.Ne amaçlıyorsunuz.Herşey imam Hatip Liselerine endekslenmiş midir? Son yapılan üniversite sınavlarında imam Hatip Liselerinden mezun olanların başarısızlıkları ortadadır.Bu başarısızlıklar ortada iken meslek okullarını kaldırmak meslek okullarının müfredatını değiştirmek meslek okullarını fen liselerini imam hatipleştirmeye yöneltmek neyin nesidir?Buradan hükümeti uyarıyoruz.Eğitim ciddi bir iştir.Siyasi ideolojilere aracı olarak lütfen eğitimimizi kullanmayalım.17 bin tane Köy okullarını bu AKP kapatmıştır.Ana sınıflarına zorunlu olan eğitimi kaldırmıştır.Dolayısıyla AKP Türkiye Cumhuriyeti'ni ve eğitim sistemini iyi yönetememektedir.Andımızı kaldırmıştır.Sürekli eğitim sisteminde değişiklikler yaparak türk eğitim sistemini hallaç pamuğu gibi kenara bırakmıştır.Çocuklarımıza nasıl bir eğitim vereceğini çok zor bir şekilde öğreniyoruz.Çocuklarımıza okullarda Atatürk öğretilmiyor.Biz duyarlı anne babaları uyarıyoruz.Çocuklarımıza Atatürk'ü evlerimizde öğretmek bizlerin görevidir.AKP'nin artık yolun sonuna geldiğini biliyoruz.AKP giderayak türk eğitim sistemine, türk ekonomisine her şeye  zarar vermektedir.Bu zarardan biran önce dönmek için onları ciddiyete davet ediyoruz.Halkımızıda sağduyulu bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi'ni beklemeye davet ediyoruz.Hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.