Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekin, “ilçemizde Çöp Sorunu Kalmayacak”

Katı Atık Birliği tarafından işletme ihalesi yapılan,ilçemizin en büyük sıkıntılarından olan çöplük sorununu çözecek Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin işletme sözleşme imzası geçtiğimiz günlerde atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2017 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2017 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Tekin, “ilçemizde Çöp Sorunu Kalmayacak”

Sertkan YILMAZ

    Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklama yapan ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğim ilk andan itibaren ilçemizdeki çöp sorunu ciddi anlamda sıkıntı idi.
    Söz verdik yapıyoruz.ilçemizde  artık çöp sorunu kalmayacak. Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin işletme sözleşme imzası atıldı.
    Yıllardır çöplerimizi Üniversitemizin karşısına döküyorduk. Dönem dönem büyük sıkıntılar yaşıyorduk.Ancak bu sorun bizim olduğu kadar Edirne'nin ve diğer ilçelerinde sorunuydu. Bir araya geldik ve EDiKAP' ı kurduk. EDiKAP Edirne Katı Atık Birliği 2015 Ekim ayı Meclis toplantısı sonrasında Hıdırağa Köyü mevkiinde inşaatına başlandı.Bu tesisisimiz ile vahşi depolamaya son veriyoruz.
    7 milyon 777 bin lira bedelle inşaatına başlanan Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin işletme sözleşmesinin imzalarını attık. Yeni tesiste arıtma olacak. Delinmeyle, yırtılmayla hiçbirşey olmayacak.Ambalaj atıklarını ayrıştırma ünitesi olacak. Kompost doğal gübre üretimi var. En önemlisi de firma elektrik üretecek. Doğal olarak hem kendileri hem de belediyelerimiz bu işten para kazanacak. Kısa bir süre içerisinde Üniversitemizin yakınında bulunan alana çöp dökme işlemini bitireceğiz. Orayı rehabilite edeceğiz  ve yemyeşil bir alan olacak. Yıllardır devam eden çöplük sorununu çözüme kavuşturuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar, Edirnemize, ilçemize ve tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.