Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde Festival Coşkusu Sona Erdi

Yöresel değerlerin tanıtıldığı, tüm hemşehrilerin bir araya gelmesine vesile olunarak birlik ve beraberlik duygularının pekiştirildiği ve bu yıl 17.'si düzenlenen Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali 10 Eylül 2017 Pazar günü sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2017 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde Festival Coşkusu Sona Erdi

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Belediyesi, belediyecilik hizmetlerinin dışında ilçemizde sosyal ve kültürel etkinlikleriyle de göz dolduruyor. Her geçen yıl daha da gelişerek ilçemizde bayram coşkusu yaşatan ve 07 Eylül 2017 Perşembe günü Saat 17.00'de Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin 2'nci günü olan 08 Eylül 2017 Cuma günü Belediyemizde emeği geçen başkan ve çalışanları adına Sokollu Camii'nde mevlüt okutuldu, Edirne Kızılay Kan Merkezi Sağlık çadırı kan bağışı kampanyası düzenlendi. 
    Saat: 14.00'da “Buğday Tarımı ve Tohumculuğu”ve “Ayçiçek Tarımı” konulu tarım konferansı verildi. Saat:16.00'da 2. Yöresel Ev Yemekleri Yarışması gerçekleştirildi. Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen Yöresel Ev Yemekleri yarışması yemek, hamur işi ve tatlı olarak üç kategoride yapıldı.
    Satranç, Tavla ve Langırt Turnuvalarının başlatılmasının ardından  akşamı ise  festival alanında  konuk misafirlerinde bulunduğu “Oyunların Gecesi” programı sahne aldı.  
    09 Eylül 2017 Cumartesi saat 13.30'da Edirne Kızılay Kan Merkezi tarafından kurulan Sağlık Çadırında “Kan Bağışı Kampanyası” gerçekleştirildi. Sonrasında saat:17.00'de ilçemiz Milli Egemenlik Parkı'nda “Ayçiçeği Hastalıkları” ve “Türkiye Tarımının Dünü, Bugünü ve Yarını” başlığı altında Tarım Konferansı verildi. Konuk Bosna Hersek Halk dansları topluluğunun özel gösterilerinin ardından akşamı da festival alanında Mert Ör, Trakya Band, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici sahne alarak ilçemiz halkına unutulmaz bir gece yaşattılar. 
        10 Eylül 2017 Pazar günü festivalin 4. gününde Havsa Avcılar ve Atıcılar ihtisas Kulübü Derneğiyle ortak hazırlanan Askeri Atış Poligonunda (Kuzucu-Abalar Köyü arası) Tek Kurşun Atış Yarışması yapıldı.
    Saat:20.30'da Süloğlu Belediyesi Özgün Müzik Topluluğu' nun ardından Saat: 21.30 'da Edip Akbayram festival alanında Havsalılarla buluştu. izleyenlere keyifli saatler yaşatan Edip Akbayramı dinlemeye çok sayıda vatandaş geldi.
    Festivalin kapanış konseri olan Edip Akbayram konserine kardeş belediyemiz olan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve çevre ilçe Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. 
    Konser süresince izleyiciler tüm şarkılara eşlik ederek Edip Akbayram ile coştular.
    Konser sonrasında Belediye Başkanı Oğuz Tekin gecenin anısına şarkıcı Edip Akbayram'a  teşekkür ederek plaket verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.