Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Havsa 94. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

CHP Havsa ilçe Örgütü 94. kuruluş yıl dönümünü 9 Eylül 2017 Cumartesi günü saat 13.00'da Atatürk anıtına çelenk koyarak kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2017 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
CHP Havsa 94. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Nilay YILMAZ

    Törene, ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin CHP Havsa ilçe Başkanı Hasan Özel ve CHP yönetim kurulu ve üyeleri katıldı. 
    Ata'nın huzuruna gelen Cumhuriyet Halk Parti'liler, saygı duruşuna müteakip istiklal Marşı'mızın okunmasının ardından, Atatürk Anıtı'na çelenk koydular. CHP Havsa ilçe Başkanı Hasan Özel, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Değerli arkadaşlarım 94 yıl önce bir dava uğruna bu dava ki özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi için yola çıkanlar işte bu toprakları bize bağışladılar. 94 yıl önce ekilen özgürlük ve bağımsızlık çınarı her yıl filiz vererek bu günlere geldi. Onlar omuz omuza o günleri yaşayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve Türk ulusu bir yola çıktılar özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi için. Bunlar ya dizlerinin dayandığı kadar yürüyeceklerdi yada kalplerinin dayandığı kadar gideceklerdi. Onlar ölünceye kadar yürüdüler ve bu topraklarda şehit oldular. Ama bu günleri bize bahş ettiler. Onlara minnet ve şükran borçluyuz, ruh içinde yatsınlar. Onları unutmak imkansızdır. Ama onlar gibi mücadeleye başlayanlar, bugün iktidarda olanlar bir dava uğruna çıkmıyorlar yola. Bu bulunmuş olan düzeni bozmak için gidiyorlar. işte onların davaları bu ülkeyi yıkıp parçalamak. Onların yürekleri sadece ve sadece özgürlük ve bağımsızlık için değil bu ülkeyi parçalamak için atıyor. Ama ne pahasına olursa olsun biz geçmişimizi biliyoruz. Çünkü geçmişini bilmeyen toplumlar geleceği yaşayamazlar. işte biz 94 yıldır yaşıyoruz. Neden geleceğimizi çok iyi bildiğimiz için. Bir toplum eğer halkıyla bütünleşmezse halkına nifak tohumları sokuyorsa ve aydın insanları içeri atıyorsa fikirlere kelepçe vurmak zindanlara tıkmak hüner sayılıyorsa o toplum geriye gitmek-tedir. Özgürlüğe bağımsızlığa düşünceye fikirlere hiçbir zaman zincir vurulamaz, hapse atılamaz. Vatan şairimiz Namık Kemal'in özgürlük ve  bağımsızlık adına bir şiiri vardır. Ondan bir dörtlük okumak istiyorum.
‘Ne rütbe bi perva…
Yine bünyadı zulmü biz yıkarız!
Merkezi hake atsalarda bizi
Kürei arzı patlatır çıkarız!’  Diyor ne demek bu; bizim amacımız şan şöhret rütbe değil. Bizim düşüncemiz mazlum ülkeleri aydınlatmaktır bizi yedi kat yerin dibine de atsanız bu fikirler bu düşünceler bu aydın gelişmeler Kürei arzı patlatır çıkar yine ulaşacağı yere ulaşır diyor Namık Kemal. Düşünceleri hapsedemezsiniz zincire vuramazsınız. Aydın insanlar bugün içerde ama onların düşünceleri onların görüşleri onlara destek verenler bugün çığ gibi yollarda Adalet arıyorlar. Adalet Kurultayı yapıyorlar hepsi oradaydı.    
    Bugün AK Partini'nin kurucularından olanlar bile oradaydı onlarda bu ülke de adalet olmadığını biliyorlar. Adalet var diyemiyorlar ama neden yürüyorsunuz diyorlar. Bakın, eğitilmemiş toplumlar hiçbir zaman amacına ulaşamaz yok olmaya mahkumdur. Eğer siz aydın  bireyler yetiştirmediğiniz müddetçe ümmet toplumu olmaya mahkumdur. Ümmet toplumu olan ülkelerde gelişmekte daima geri kalanlar ve sonunda yok olanlar. Çünkü biliyorsunuz bunlarda hükümeti kurmak için kol kola girdiler. Ama milleti ile değil tarikatlarla ile girdiler. Ve onlarla işbirliği yapıp ülkenin hükümet olarak bütün kurumlarını zapt ettiler. Sonra bir şeyleri paylaşamadılar birbirlerini suçlamaya başladılar sonra dedi ki ben size ne istediniz de vermedim, kime dedi? Bugün Fetö örgütü diye suçlananlara ne istediseler verdiler peki bu ülkenin çocuklarını yetiştiren okullara, müdürlere, öğretmenlere ne istediler de verdin. Sen onlara ne istediyseniz verdik diyorsun ya niye bir eğitim yuvasına bu ülkenin geleceğini, aydınlık ufuklarını, dünyayı aydınlatacak insanları, yetiştirilen insanlara niye destek olmuyorsun. Bugün okullar terk ediliyor okullara imamlar  müdür oluyor ve zorunlu din dersleri geliyor. Din Allah ile vicdan arasındadır hiçbir kimse Allah ile kulun arasına giremez. Din bezirganlarına bu ülkede aman vermeyeceksin. Bakın ülkemiz bütün yurdumuz, şehirlerimiz tarikatlarla kuşatıldı. Bilim ve irfan yuvaları imamlara teslim edildi. Bu ülke orta çağ durumuna gidiyor bunun böyle gitmesi demek bu ülkenin çöküşü demektir. Ama aydınlanan, 94 yıldır filiz veripte aydınlanan Cumhuriyet Halk Partililer bu ülkeyi hiçbir zaman onlara teslim etmeyecek. Kalbimiz durana kadar, can verene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” dedi.
    Devam eden program Milli egemenlik parkında ikram ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.