Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“il Genel Meclisimizin Destek Olacağına Olan inancımız Tamdır”

ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan 04 Ocak 2023 Çarşamba günü Edirne il Genel Meclisinin aralık 3. birleşimine katılarak Edirne il Özel idaresi ile başlattıkları Havsa Canlı Hayvan Pazarı projesinin ayrıntılarını ve pazarın bölge için önemli bir değer olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2023 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“il Genel Meclisimizin Destek Olacağına Olan  inancımız Tamdır”

Nilay YILMAZ

ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, Edirne il Genel Meclisinin aralık 3. birleşiminde Havsa Canlı Hayvan Pazarı Projesi ile ilgili sunum yaptı.
ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan 04 Ocak 2023 Çarşamba günü Edirne il Genel Meclisinin aralık 3. birleşimine katılarak Edirne  il Özel idaresi ile başlattıkları Havsa Canlı Hayvan Pazarı projesinin ayrıntılarını ve pazarın bölge için önemli bir değer olduğunu dile getirdi.
ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulundu.
Balkan açıklamasında; “Canlı Hayvan Pazarımız mevzuata uygun alım ve satım gerçekleştirerek, hayvancılık sektörünün gelişmesine ve hayvansal ürünlerin pazarlanmasına imkan sağlamaktadır.Bölgemizin en büyük canlı hayvan pazarı olan Havsa Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında şehrimizde yapılan kasaplık, besilik, damızlık ve diğer amaçlı hayvanların alım ve satım işlemleri kontrol altına alınarak,yapılan tüm alım ve satım işlemleri tescillenmiş oluyor.Canlı hayvan pazarına giren araçların dezenfeksiyonu yapılır ve hayvanlar her türlü hastalığa karşı Veteriner Hekimlerce kontrol ediliyor. 
Günümüz şartlarında mevcut Canlı Hayvan Pazarımız  yetersiz kalmaktadır. 
EBunları dikkate alarak projemizi hazırladık. Canlı Hayvan pazarımız her hafta Cumartesi günü saat 03.00'te açılarak, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların pazarımıza girişleri sağlanıyor.Pazarımız, alım satım işlemlerinin durumuna göre ortalama saat 10.00'a kadar sürüyor. 
Canlı Hayvan Pazarımıza her hafta ortalama 400 büyükbaş, 350 küçükbaş hayvan ve 110 araç girişi yapılmaktadır.Yeni pazar yerimizin yapımıyla; 2543,20 m2 büyükbaş hayvan padokları,1044,82 m2 küçükbaş hayvan padokları oluşturularak, yetiştiricimize daha fazla büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım satımı için olanak sağlanması hedeflenmektedir. Yeni canlı hayvan pazarı şehrin dışına kurulacak. 4431,57 m2'lik kapalı alan,2000 m2 otopark alanına toplamda 20 araçlık hayvan indirme rampaları,10 adet dükkan ,2 adet nizamiye,1 adet idari bina,wc'ler,sosyal tesis,dezenfektan alanı,büyükbaş padoklar,küçükbaş padoklar,karantina ve kantar olacak.Dükkanlar ve sosyal alanların yer alacağı canlı hayvan pazarı modern bir yapıda olacak. Yeni pazar daha sistemli bir şekilde çalışacak. Pazar süresinin artması nedeniyle köylümüzün pazara olan ilgisi de artacaktır. Yağmurdan, soğuktan etkilenmeden insanlarımız sebze pazarlarında olduğu gibi alışverişini yapacaklar. Köylümüzün pazarımıza ilgisi artacaktır. Yeni yapılacak sosyal alanlarda pazara gelen yetiştiricilerimiz daha sağlıklı ortamlarda hizmet alacak.04 Ocak 2023 Çarşamba günü Edirne il Genel Meclisimizin ocak ayı toplantısına katılarak hazırladığımız "Havsa Canlı Hayvan Pazarı" projemizi meclis üyelerimiz ile paylaştık.
Amacımız gerek Havsa'mızın gerek Edirne'mizin hayvancılıkta markası olan, Trakya'nın ve Marmara'nın en büyük canlı hayvan pazarı olan "Havsa Hayvan Pazarı"nı yenileyip büyüterek bölge hayvancılığımıza olan katkısını arttırmaktır. Edirnemiz ilçeleri ve köylerinde adı her zaman hizmetle anılan il Genel Meclisimiz ile bu  projede inşallah birlikte çalışacağız. Bölgemiz ve ilçemiz hayvancılığı  için bu kadar önemli bir projenin siyasi parti tartışması olmamalıdır.Bukadar büyük bir projeyi il Genel Meclisinin desteği olmadan belediye olarak yapamız çok güç. Edirnemizin bir markası olan "Havsa Hayvan Pazarı"nın yenilenmesine ilişkin konuda il Genel Meclisimizin karar alarak destek olacağına ve geleceğe birlikte güzel bir eser bırakacağımıza olan inancımız tamdır. ”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.