Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kartal,“Çiftçi Kayıt Sistemi Kaydında Son Dört Gün”

"Çiftçilerimizin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, son günü beklemeden bir an önce 2023 yılı ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var" diyen Havsa ilçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Kartal konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2022 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2022 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Kartal,“Çiftçi Kayıt Sistemi Kaydında Son Dört Gün”

Nilay YILMAZ

Havsa ilçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Kartal Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) başvuruların 30 Aralık 2022 günü mesai saati bitiminde sona ereceğini belirterek, "Çiftçilerimizin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, son günü beklemeden bir an önce 2023 yılı ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var" ifadelerini kullandı. 
Havsa ilçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Kartal konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulundu.
Kartal açıklamasında;” Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından yapılan düzenlemelerle e-Devlet üzerinden ücretsiz yapılabilen gelecek yıla ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık 2022'de son bulacak. Çiftçi Kayıt Sistemi kaydında son dört gün gibi kısa bir süre kaldı.
Üreticilerimizin mağdur olmaması için 31 Aralık 2022 tarihine kadar muhakkak ilçe Müdürlüğümüze başvuruda bulunmaları gerekmektedir. ÇKS dosya başvurularında herhangi bir süre uzatımına gidilmeyeceği Bakanlık tarafından bildirilmiştir.Üretim yılına ait ÇKS başvuruları bir önceki yılın 1 Eylül tarihinde başlar, 4 (dört) ay süre ile devam eder ve 31 Aralık tarihinde sona erer. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS'ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini,  üretim  yılının Şubat ayı içerisinde yapabileceklerdir. Bu tarihlerin resmi tatil  ve hafta sonuna rastlaması durumunda başvuru  süresi  ilk mesai günü sonuna kadar devam eder. Belirtilen süre dışında yapılacak ürün değişiklikleri dosya sahibinin başvurusu üzerine tespit komisyonu kararı ile yapılabilecektir. Çiftçilerce beyan edilen üretim bilgilerinde Bakanlık tarafından farklılık olduğunun tespiti halinde, üretim yılı boyunca kayıtlarda re'sen düzeltmeler yapılabilir. Bunun yanı sıra birinci üretim için ÇKS başvurusu bulunan çiftçiler üretim yılına ait sonraki ürün (ikinci, üçüncü) ekim/dikimlerine ilişkin başvurularını üretim yılı içerisinde yapılabilecektir. Veri girişi esnasında yapılan hatalı kayıtlar nedeniyle yapılması gereken düzeltmeleri hatanın tespit edildiği anda yapılacaktır.Üretim yılı içerisinde ÇKS'ye kayıt olan çiftçiler üretim yılına ilişkin son başvuru tarihinden sonra sahip oldukları veya yeni kiraladıkları, muvaffakatname, taahhütname, tahsis  yoluyla  kullanım  hakkı elde ettikleri araziler için bir sonraki üretim yılı başına kadar başvuruda bulunabilirler. Örneğin 31 Aralık2022 tarihinden sonra sahip olunan ya da bu tarihten sonra yeni kiralanan, muvaffakatname, taahhütname, tahsis yoluyla yeni kullanım hakkı alınan arazilerin 2023 üretim yılı kayıtları için 1 Eylül 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilir. Bu arazilerin sahip olunma veya kullanım hakkı belgelerindeki başlangıç tarihleri son başvuru tarihinden sonra olmalıdır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.