Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okan Gaytancıoğlu,“Böyle Müjde Olmaz”

Mazot ve gübre desteklemelerinin artışın bir müjde olmadığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,” Böyle müjde olmaz. Geçen sene çiftçimiz bu mazot ve gübre destekleriyle 5.2 litre mazot alabilirken, mazotun çok artmasından dolayı 4.36 litre mazot alabiliyor.”dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2022 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2022 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Okan Gaytancıoğlu,“Böyle Müjde Olmaz”

Nilay YILMAZ

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu mazot ve gübre desteklemelerinin arttırılmasını değerlendirdi.
Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Gaytancıoğlu, “Ucuz ve kaliteli gıdaya erişim ancak kendi üreticinizi destekleyerek olur. Böyle müjde olmaz. Geçen sene çiftçimiz bu mazot ve gübre destekleriyle 5.2 litre mazot alabilirken, mazotun çok artmasından dolayı 4.36 litre mazot alabiliyor. Yağ fiyatlarının yükselmesini önlemek için ayçiçeği üreticisi kurban edildi. Bunu çiftçiye de bir lütuf olarak göstermeyin.Tarım ve çiftçimizi desteklemek zorundayız. Çünkü onlar bizim gıdamızı üretirler. Özellikle yağlık ayçiçeği çok önemlidir, marketlerde hep zam şampiyonu oldu. Ayçiçeği üreticisi 16-17 lira fiyat beklerken fiyatlar 10 liralara kadar geriledi yani çiftçimiz mağdur oldu. Şimdi geçen sene ki rakamlara baktığımızda daha az mazot ve gübre alacak ve bu destekler de şimdi ödenmeyecek, seneye ödenecek.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.