Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Balkan, Kurtuluş'un 100'ncü Yılında Öğrencilerle Anıtkabir'e Gitti

ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, ilçemizin kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında 100 öğrenci ve belediye meclis üyeleriyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı. ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, gençlerle birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine törenle karanfillerle süslü, Havsa Belediyesi yazan çelenk sundu. ilçemizin kurtuluşumuzun 100. yıl dolayısıyla böyle bir etkinliğe katıldıkları için gururlu olduklarını belirten öğrenciler Başkan Balkan'a teşekkür ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2022 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2022 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Başkan Balkan, Kurtuluş'un 100'ncü Yılında  Öğrencilerle Anıtkabir'e Gitti

Nilay YILMAZ

ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'ncü yıldönümü dolayısıyla  100 öğrenciyi Anıtkabir'e götürdü.
Gurur, hüzün ve mutluluğun bir arada yaşandığı anlarda Anıtkabir Tören Meydanı'nda, ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan'ın  önderliğindeki 100 öğrenci 42 basamaklı merdivenden çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istiharatgahına ulaştı.
ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, ilçemizin kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında 100 öğrenci ve belediye meclis üyeleriyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı. Sabahın ilk saatlerinde Anıtkabir'de resmi törenle karşılanan Başkan Balkan ve öğrenciler, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı. 
Anıtkabir'i ziyaret eden ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, gençlerle birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine törenle karanfillerle süslü, Havsa Belediyesi yazan çelenk sundu. Anıtkabir özel anı defterini de imzalayan Başkan Av. Aydın Balkan, Kurtuluş Savaşı'nın lideri Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri saygı ve rahmetle andığını dile getirdi.Başkan Balkan; “ Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Bugün manevi huzurunuza Havsa Belediye Başkanı olarak ilçemizin 100. yılında ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı arefesinde , “Sizler yani yeni Türkiye’ nin genç evlatları yorulsanız bile beni takip edeceksiniz. Dinlenmek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar.Türk gençliği amaca,bizim yüksek idealimize ,durmadan yorulmadan yürüyecektir.”sözlerinizi herdaim takip eden Havsa Gençliği ile beraber heyecan,umut ve gururla gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bizlere,en büyük eserim diyerek emanet ettiğiniz Cumhuriyet’ e sahip çıkmayı görev bilerek Cumhuriyetimizi demokrasi,hukuk ve uygarlık çizgisinde büyütmek için var gücümüz ile çalışmaya  devam ediyoruz. Vasiyetiniz olan akıl ve bilimi kendimize rehber almaya devam ederken, sizleri ve Kurtuluş Savaşımızda kanları ile bize bağımsızlığımızı armağan eden şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.”
Başkan Balkan ve beraberindekiler Atatürk'ün şahsi eşyalarının da bulunduğu müzeye geçti. Anıtkabir ziyaretinin ardından öğrenciler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret ettiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.