Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“2017 Yılına Güçlü Bir Başlangıç Yaptık”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci geçtiğimiz günlerde Edirne'ye geldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2017 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2017 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“2017 Yılına Güçlü Bir Başlangıç Yaptık”

Haber Merkezi

    Tüfenkçi Edirne' ve ilçelerinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. 
    ilk ziyaretini ipsala AK Parti ilçe Teşkilatına yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci burada yaptığı konuşmasında, “Özellikle küçük otomobil girişlerinde bir sıkıntı olmadığı, tır girişlerinde Yunan tarafından kaynaklanan bir sorun olduğunu ifade ediyorlar. Biz de bunu nasıl rahatlatabiliriz, Yunan tarafıyla da görüşüp özellikle ihracatçılarımızın ürünlerinin hızlı bir şekilde teslim edilmesini istiyoruz. ipsala Sınır Kapısı yeniden modernize edilecek. ipsala Sınır Kapımız Yunanistan'a açılan bir kapımız. Burada özellikle siz ne kadar modern kapı yaparsanız yapın Yunanistan tarafının da aynı modernlikte bir kapıyı ya da aynı giriş çıkışa sahip bir kapıyı oluşturması lazım. Özellikle küçük otomobil girişlerinde bir sıkıntı olmadığı, tır girişlerinde Yunan tarafından kaynaklanan bir sorun olduğunu ifade ediyorlar. Biz de bunu nasıl rahatlatabiliriz, Yunan tarafıyla da görüşüp özellikle ihracatçılarımızın ürünlerinin hızlı bir şekilde teslim edilmesini istiyoruz. Biliyorsunuz ki bu kapılarda ekstra beklemek ciddi bir maliyet bindiriyor ve ticareti biraz daha küçültüyor. Biz ticareti büyütmek istiyoruz. Maliyetleri düşürmek istiyoruz. Bugün ipsala'da bunu yerinde inceledik. Şu anda ipsala Sınır Kapımızdan 2017'nin yedinci ayında 51 bin 81 adet taşıt yurda giriş yapmış. Dolayısıyla geçen yılın aynı ayına göre 6 bin 131 araç fazlalığı oluşmuş. Biz bu kapının tek durak anlayışı içerisinde yeniden yapılması için adımımızı attığımızda inanıyorum ki bu araç giriş sayıları da çok daha fazla artacak” dedi. 
    Bakan Tüfenkçi daha sonra ipsala Belediye Başkanını ve ipsala Sınır Kapısını ziyaret etti. Gümrük sahasında giriş ve çıkış yapan araçlardaki yolcuların istek ve sıkıntılarını dinleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci , ayrıca Yunanistan'dan Türkiye'ye giren otobüse binerek yolcularla konuştu. 
    incelemelerde, Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak ve gümrük yetkilileri de yer aldı.
    ipsala ziyaretlerinin ardından Uzunköprü Gümrük Müdürlüğü'nü de ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgiler alan Bakan Tüfenkçi Edirne'ye gelerek AK Parti il Teşkilatında partililerle bir araya geldi. 
    Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmasında, “ Kapıkule Edirne için önemli. Kapıkule'deki sıkıntıları çözeceğiz. AK Parti milletin içerisinden çıkan milletle beraber yol yürüyen 15 yıllık iktidarında değişerek ve dönüşerek milletin istekleri doğrultusunda yol aldı. 
    Baktığımız zaman Türkiye'yi her alanda en az 3 katı büyüttü. Türkiye'yi geriye değil ileriye götürdük. Baktığımız zaman Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da Türkiye'ye karşı bu hainlerin ortaya koyduğu bu darbe girişimine bu milletimiz göğsünü germişse, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la bütünleşerek milli iradeye sahip çıkmışsa biz bu millete daha fazla hizmet etmek zorundayız. ihracatlarını durdurmayarak, kepenklerini kapatmayarak bir anlamda ekonomiye sahip çıktılar ve 2016'yı milletimizle bütünleşerek hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda teşvikler neticesinde 2016'yı 2.9 oranda büyüme yakaladık. Bu büyüme oranları bizim istediğimiz oranlar değildi ama o hain darbe girişimi bizim dışımızda dünya üzerinde herhangi bir ülkede meydana gelseydi inanın bu kadar kısa zamanda toparlanamazdılar. 2017'yılına güçlü bir başlangıç yaptık yüzde 5 oranında büyüme yakaladık ikinci çeyrekte daha da büyüyeceğiz ve 2017'de büyüme yakalayacağız. Enflasyonda hiç şüpheniz olmasın inşallah yıl sonunda işsizlik oranlarını tek hanelere düşüreceğiz. Ama bu yetmez daha fazla çalışmamız lazım. Yeni yeni pazarlar kurmamız ve üretimimizi çeşitlendirmemiz lazım”dedi.
    Buradaki görüşmelerin ardından Kapıkule Sınır Kapısını ziyaret eten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Edirne Ticaret, Borsa ve Esnaf Odaları Başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.