Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Uygulanan Tarım Politakaları Çiftçinin Adeta Belini Bükmeye Yönelik”

CHP Havsa ilçe Başkanı Hasan Özel iktidarın tarım politikalarını eleştirdi ve yanlış tarım politikaları neticesinde ülkemizde tarımın ve çiftçinin sıkıntılı olduğunu söyledi. Çiftçilerin bu yılda da emeğinin karşılığını alamadığına dikkat çeken Özel, “Çiftçilerimizin hali perişan.Emeklerinin karşılığını alamıyorlar.Uygulanan tarım politakaları çiftçinin adeta belini bükmeye yönelik. Çiftçi ne alın terinin karşılığını alabiliyor, ne de evine ekmek götürebiliyor. Gıda fiyatlarındaki artışın sebebini, gıdanın hammaddesi olan tarım ürünlerinin fiyatlarında arayan Hükümet fevkalade yanlış bir yoldadır.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2017 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2017 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Uygulanan Tarım Politakaları Çiftçinin Adeta Belini Bükmeye Yönelik”

Nilay YILMAZ

    29 Temmuz 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararınca Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) gümrük vergisiz buğday, arpa, mısır ve pirinç, Et ve Süt Kurumuna (ESK) ise sıfır gümrük vergisiyle büyükbaş ve küçükbaş canlı hayvan ile et ithalatı yetkisi verildi.Bu uygulama ile adeta Türk çiftçisini değil, başka ülkelerin çiftçilerini zengin ediyor.Çiftçilerin bir yıl emek vererek  ürettiklerini satacakları zaman hükümet ithalat yolunu açtı.Çiftçiler bir yıllık emeklerinin karşılığını hasat döneminde alacaklar.Bu yıl hasat zamanı açıklanan buğday alım fiyatları ise üreticiyi madur etti.Verim geçen yıla göre yüksek olmasına rağmen bu kezde çiftçi ürünlerini ucuza sattı.Ülkemiz, bölgemiz tarım bölgesi.Bu uygulanan yanlış politikalar adeta tarıma,çiftçiye ihanettir.Çiftçilerimizin bir yıllık emeklerinin karşılığını alabilecekleri gibi kalıcı tarım politikaları üretilmelidir.Köylü milletin efendisidir bilincini hiç kaybetmeden üretim yapan emeğini alın terini ortaya koyan çiftçilerimize uyguladığımız bu zulme son vermeliyiz.
    Ülkemizin insanını besleyen ekonomiye katkı sağlayan, ekonominin ham maddesini yetiştiren çiftçi kesiminin hak ettiği saygınlığı kazanması için, hükümetin tarım politikalarını bir daha gözden geçirmesini istiyorum.
    Kendi karnını doyuramayan çiftçiden ülke insanının karnını doyurmasını beklemek hayaldir. Alın teri ve Emek en yüce değerse; bu değeri hak edenlere vermeliyiz. Açlık ve sefaletin siyaseti yoktur. insan olmanın erdemine saygı duymayanlar, toplumdan saygı bekleyemez.”Ne ekersen, onu biçersin, deyimini unutmayalım.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.