Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaytancıoğlu, “Süt inekçiliği Batıyor, Süt Üretimi Azalıyor”

1 litre süt satarak 1 kilogram yem alamıyor.” diyen Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu gazetemize yazılı açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2022 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2022 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Gaytancıoğlu, “Süt inekçiliği Batıyor, Süt Üretimi Azalıyor”

Sertkan YILMAZ

    Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Mil-letvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu çiğ sütün 7,5 lira, destekleme priminin de 50 kuruş olmasının süt inekçiliğinin batması anlamına geldiğini söyledi.
    Türkiye'nin dört bit yanından dayanacak gücü kalmayan üreticilerin ağlayarak, memelerinden süt damlayan hayvanlarını bile kesime göndermek zorunda kaldığını ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu, üreticinin AKP tarafından sahipsiz bırakıldığını belirtti.
    1 litre süt satarak 1 kilogram yem alamıyor.” diyen Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu  ga-zetemize yazılı açıklamada bulundu. 
    Doç. Dr. Gaytancıoğlu açıklamasında, “Süt üreticilerimizin artan yem fiyatlarına dayanacak gücü kalmadı. Süt ineklerini kesime gönderiyor. AKP iktidarının uyguladığı yanlış politikalarından dolayı hayvancılığı bitme noktasına getirdiğini görüyoruz. 1 litre süt satarak 1 kilogram yem alamıyor. Üreticilerimiz girdi maliyetleri her gün biraz daha artarken üreticilerimiz dayanamaz durumdadır. Ülkemizde süt inekçiliği batıyor, süt üretimi azalıyor.
    Gıda Komitesi'nin talimatıyla çiğ süt fiyatı 7,5 lirada sabitlendi. Tarım Bakanlığı 20 kuruşluk primi 30 kuruş daha arttırdı destek 50 kuruş oldu ama bu destek aylar sonra ödeniyor. Kaldı ki bu destek daha önce 1 TL'ye çı-kartılmıştı, sadece 40 gün 1 lira olarak ödendi. 
    Süt tozu ihracatı kısıtlandı. Ülkenin her yerinde üretici ağlayarak süt ineklerini kesiyor. Buna dur diyecek kimse yok mu? 
    Bunlar olurken okul çağındaki çocuklarımız beslenme çantaları boş okula gidiyor. Çantalarına süt ve süt ürünü koyamıyor. Aileler süt ürünlerini alamıyor. Her tarafından çökmüş, işe yaramaz bir tarım politikası uygulanıyor.  
    Kesime giden hayvanlar Türk tarımının geleceğinden de çalındığını gösteriyor. ilk seçimde, sadece beceriksiz demenin yetmeyeceği, AKP'yi tarihin çöplüğüne göndereceğiz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.