Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve fikirlerinin yaşatıldığı, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştirildiği, gençlerimizin eğitim, disiplin, görev anlayışı ve azimlerinin sergilendiği Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilçemizde coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2022 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Sertkan YILMAZ

    Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı 19 Mayıs 2022 Perşembe günü (dün)saat 10:00'da Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü tarafından Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı.
    19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 103. Yılı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı'nda düzenlenen  törene Süloğlu Kaymakamı Özgür Kaya, ilçe Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, ilçe Jandarma Komutanı Tğm. Mert Kip, ilçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Tunç, ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Savaş Kurtay, Daire Amirleri, Siyasi Parti Başkanları ve Yöneticileri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve halkın katılımı vardı. 
    Saygı duruşu müteakibinde istiklal Marşımızın okunması ve Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi ile başlayan programda Işılay Aksu Gençlik adına konuşmasını yaptı. Aksu: “Bugün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan başlattığı kurtuluş mücadelesinin 103. Yıldönümü.
    Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı Türk Milletinin kahramanlık mücadelesinin tarihin unutulmaz sayfalarına yazılmasının yıldönümü. Gazi Mustafa Kemal Paşa “Bir tek karar vardır, o da milli egemenliğe dayanan kayıtsız şartsız, bağımsız bir Türk Devleti kurmak.” diyerek Anadolu'nun vilayetleri başta olmak üzere yoksulluk ve yokluğa rağmen direnişin ateşini başlattı. Çünkü bu ülkenin her bir ferdi onun için kıymetliydi. Vatan korunmalıydı.
    Sahip olduğumuz sadece bir kara parçası değil, bizim maneviyatımızdı ve bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyiydi...
    Esaret altında yaşayamazdı bu millet. Ay yıldızsız, al bayraksız mümkün müdür yaşamak?
    Böyle başladı her şey. Yıl 1919'du. Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapurunda Üç gün süren deniz yolculuğunun sonunda, Millî Mücadelenin destanlaşan kahramanlıkları sardı. Anadolu'yu, Rumeli'yi ve ana yurdumuzun her karış toprağını.
Bu sese kulak verin genç arkadaşlarım;
    “Biz. Türk'e istiklâl aşkını veren, Nene Hatunların, Şerife Bacıların, Kara Fatmaların. Yalnız Efelerin: Vatanını aziz bilen Antepli Şahinlerin, Sütçü imamların, Hasan Tahsinlerin. Seyit Onbaşıların: Biz. tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların. Ya Istiklal Ya Ölüm” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün torunlarıyız. Atamız diyor ki:
    “Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak.”
    19 Mayıs 1919... Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günüm dediği bugünle başlayan sayısız şehit düşen vatan evlatlarının emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni bizler koruyacağız.
    Bizler yeni Türkiye'nin genç evlatlarıyız! Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk: “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar!” dediği gibi yorulmak bilmez azmimizle Atamızın gösterdiği hedefe koşacağız.
    19 Mayıs demek gençlik demek; gençlik demek gelecek demektir. Atalarımızın bize emanet ettiği güzel vatanımızı bilgimizle, bedenimizle, inancımızla korumaya, güçlendirmeye kararlıyız.
    Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silahı arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, saygılarımı sunuyorum. Bayramımız Kutlu Olsun.”
    Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Savaş Kurtay'ın konuşması ile devam etti.
    Kurtay konuşmasında; “Bugün, Gazi Mustafa Kemal'in “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun'a çıkması ile başlayan kurtuluş mücadelemizin 103. yıldönümünü kutlamaktayız.
    19 Mayıs1919'da Samsun'da bağımsızlık adına yakılan ateş, Anadolu'nun ve Rumeli'nin her yerine yayılmıştır.  Aziz milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kararlılıkla istiklal harbine girişmiş ve bu mücadeleyi büyük bir zaferle neticelendirmiştir. 19 Mayıs 1919'da yakılan meşale bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.
Sevgili gençler
    Gelecekte söz sahibi olmak isteyen milletler geçmişini iyi bilmek zorundadır. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen toplumlar geleceğe emin adımlarla yürürler. Bu nedenle bu törenler hayati öneme sahiptir. Sizler de kendinizi geliştirmeli, bilgi birikiminizi arttırmalısınız. 
    Milli ruha sahip, özgüveni yüksek, sorumluluklarını bilen, girişimci, düşünen, okuyan, milli ve manevi değerlerine bağlı, yeniliklere ve değişime açık bireyler olarak yetişmelisiniz. 
    Çünkü binlerce şehit vererek, yokluklar ve zorluklar içinde, büyük fedakârlıkla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizlere emanettir. Bu kıymetli emaneti korumak, büyütmek, yaşatmak gelecek neslimize en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görevinizdir.
Aziz milletimizin kıymetli gençleri
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” sözünde belirttiği gibi yüzlerinizdeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda bu emanete en iyi şekilde sahip çıkacağınızı görüyor ve sizlere güveniyoruz.
    Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anarken Milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, saygılar sunuyorum.” dedi.
    Gençlik haftası kapsamında yapılan etkinliklerde dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle  tören sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.