Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özden, “Milli Ekonominin Temeli Tarımdır”

“Türk çiftçisi, bu memleketin marabası değil, kendisine 90 yıl önce vaad edilen milletin efendisi olmak istiyor.” diyen Cumhuriyet Halk Partisi Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden ‘14 Mayıs Çiftçiler Günü’ vesilesiyle gazetemize yazılı açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2022 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Özden, “Milli Ekonominin Temeli Tarımdır”

Sertkan YILMAZ

    “Türk çiftçisi, bu memleketin marabası değil, kendisine 90 yıl önce vaad edilen milletin efendisi olmak istiyor.” diyen Cumhuriyet  Halk Partisi Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden gazetemize yazılı açıklamada bulundu.
    CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden açıklamasında; “Ülkemizin üretimine ve gelişmesine destek olan Çiftçilerimizin '14 Mayıs Dünya Çiftçiler' günü kutlu olsun. Türk çiftçisi üretmek istiyor. Türk çiftçisi, bu memleketin marabası değil, kendisine 90 yıl önce vaad edilen milletin efendisi olmak istiyor. Saray hükümeti hem ekonomiyi, hem devleti yönetemedi. Ülkeyi krize soktu. Milletin cebini, cüzdanını, tenceresini boşalttı. Memur, işçi, emekli, esnaf ve çiftçi geçinemiyor. Bugün tarihin en yüksek tüketici enflasyonuyla karşı karşıyayız. TÜiK e göre %70, gerçek yaşadığımız Sokak enflasyonu %200. CHP iktidarında Çiftçiyi destekleyerek sadece üretmesini sağlayacağız. Çiftçimiz sadece üretmeyi düşünecek.
    Çiftçi her yıl milli gelirin %1'i kadar destek alacak. Tarım kanununda yazmasına rağmen bugüne kadar ödenmeyen tarımsal destekleri bir plan çerçevesinde ödemeye başlayacağız.
    Çiftçilerimizin borç yükünü hafifleteceğiz. Kredi, su ve elektrik borçlarının faizini silerek gelirine göre yeniden yapılandıracağız. Tarımsal üretimde kullanılan mazottan vergi almayacağız.
    Çiftçi ürün fiyatını ekmeden önce bilecek. Ürün taban fiyatlarını bir yıl önce açıklayacağız. Hasat döneminde ithalatı yasaklayacağız. Mera ıslah ve verimli kullanma programı açıklayarak meraları besiciye açacağız. Tarım destekleri ve araçları haczedilmeyecek, desteklerden kesinti yapılmayacak. Doğrudan gelir desteği kapsamında yapılan ödemelerden vergi ve banka Komisyonu kalkacak. Tarım sektöründe gençler ve kadınlar için teşvik getireceğiz. Orman köylülerimizi koruyacağız. Fındık ve çay üreticileri için düşük alım fiyatlarını engelleyeceğiz. CHP iktidarında Çiftçilerimiz her zaman alın terinin karşılığını alacak ve Üreterek hepimizi doyuracak. Tüm çiftçilerimize bereketli hasatlar dilerim.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.