Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Valiliğine Hüseyin Kürşat Kırbıyık Atandı

Edirne Valisi Ekrem Canalp 12 Mayıs 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Batman Valiliğine atandı. Canalp'in yerine de Edirne Valisi olarak iller idaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2022 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2022 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Edirne Valiliğine Hüseyin Kürşat Kırbıyık Atandı

Nilay YILMAZ

    Valiler Kararnamesi ile 9 ilin Valisi Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze alınırken, 10 ilin Valisi yer değiştirdi, 9 ile de yeni Vali atandı.
    Edirne Valisi Ekrem Canalp yeni yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Batman Valiliğine atandı. Canalp'in yerine de Edirne Valisi olarak iller idaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık getirildi.
    Edirne Valiliği görevine iller idaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık atanırken, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Batman Valiliğine atandı. 
    Yeni Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 
    Valiler Kararnamesi ile 9 ilin Valisi Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze alınırken, 10 ilin Valisi yer değiştirdi, 9 ile de yeni Vali atandı.
    Atama kararlarına göre; Edirne Valisi Ekrem Canalp, Batman Valiliğine atandı. Edirne Valiliğine iller idaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık atandı.
    Öte yandan Kırklareli Valisi Osman Bilgin Şırnak'a atanırken Mülkiye Başmüfettişi Birol Ekici Kırklareli Valiliğine atandı.
    Yeni Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık Kimdir? 
    1978 yılında Konya'nın Beyşehir'de dünyaya gelen Hüseyin Kürşat Kırbıyık üniversiteye kadar olan eğitimini Seydişehir'de tamamladı.
    Üniversite eğitimi için Ankara'ya giden Hüseyin Kürşat Kırbıyık Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1999 yılında mezun oldu.
    Hüseyin Kürşat Kırbıyık eğitiminin ardından Rize'nin Güneaysu ve Karaman'ın Kazım Karabekir ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu
    Londra'da 6 ay eğitim alan Kırbıyık, sırasıyla Burdur Altınyayla, Kahramanmaraş Nurhak ilçelerinde Kaymakamlık, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı ve Burdur Gölhisar Kaymakamlığı görevlerinden sonra 2013 yılında Mülkiye Müfettişliğine atandı.
    Hüseyin Kürşat Kırbıyık 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Strateji Geliştirme Başkanı olarak atandı.
    Ardından 10 Haziran 2020 tarih ve 31151 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile iller idaresi Genel Müdürü olarak atandı.
    Hüseyin Kürşat 12 Mayıs 2022'de yayımlanan atama kararı ile Edirne Valisi olarak atanmıştır.
    Hüseyin Kürşat Kırbıyık evli ve iki çocuk babasıdır.
    Batı Ekspres Gazetesi olarak yeni Valimiz Hüseyin Kürşat Kırbıyık'a ve eski Valimiz Ekrem Canalp'e yeni görevlerinde başarılar dileriz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.