Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Son Yılların En Bereketli Hasat Sezonu Geçirildi”

Havsa ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Kartal bölgemizde buğday sezonunu değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2017 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2017 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Son Yılların En Bereketli Hasat Sezonu Geçirildi”

Nilay YILMAZ

    Kartal gazetemize yaptığı açıklamada,”ilçemizde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 3.600 çiftçimiz ve 360.000 da ekili alanımız bulunmaktadır. Ekilen ürünlerin başında 196.000 da ile buğday ve 180.000 da ile Ayçiçeği gelmektedir. Bu yıl yağışlarında etkili olmasından dolayı ilçemizde Buğday hasadında son yılların en bereketli hasat sezonu geçirildi. ilçemiz genelinde Buğdayda dekara 450-750 kg arasında ortalama verim değerlerine ulaşıldı. 
    % 12-16 arası protein oranı, %30-38 arası gluten miktarı ile buğdayda kalite beklentileri karşılandı. Hasat sırasında dane kayıplarının önlenmesi amacıyla ilçe Müdürlüğümüz teknik eleman-larınca 22 köyde 43 biçerdöverde denetimler yapılarak, dane kayıp-larının asgari düzeye indirilmesi sağlandı. Toprak Mahsulleri Ofisinin de alım yapması ile birlikte satış fiyatlarında üreticilerimizin mağdur olmamaları sağlanmaya çalışıldı.
    Ayrıca Bakanlığımız da verdiği desteklemelerle olası çiftçi mağduriyetlerinin önüne geçmeye çalışmaktadır ki Bu kapsam da; ilçemiz çiftçilerine 2016 yılı tarımsal desteklemeler adı altında 21 kalemde toplam 23.000.000 TL civarında destekleme ödemesi gerçekleştirildi.
    Buğdaydaki verimin çiftçinin yüzünü güldürmesinin yanısıra ilkbaharda Ayçiçeği Mildiyö (Köse) hastalığının baş göstermesi sebebiyle bazı çiftçilerimiz yerlerini bozarak yeniden ekim yapmak zorunda kalmış olmalarına rağmen yine iklim şartlarının da uygun gitmesiyle Ayçiçeği verimlerinin de Çifçimizin yüzünü güldüreceği kanaati oluştu. Ayçiçeği ve Çeltikte de verimlerin yüksek olmasını umut ediyor ve tüm üreticilerimize bereketli bir üretim sezonu geçirmelerini diliyorum.”dedi.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.