Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her Yönüyle Havsa Sempozyumu'nda Çalışmalar Son Aşamaya Geldi

Yaklaşık bir yıldır hazırlıkları süren ve ilçemizde ilk defa yapılacak olan Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu, Havsa Kaymakamlığı ve Havsa Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği ‘Her Yönüyle Havsa Sempozyumu'nda çalışmalar son aşamaya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2022 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Her Yönüyle Havsa Sempozyumu'nda Çalışmalar  Son Aşamaya Geldi

Nilay YILMAZ

    Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu, Havsa Kaymakamlığı ve Havsa Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği ‘Her Yönüyle Havsa Sempozyumu'nda çalışmalar son aşamaya geldi. Yaklaşık bir yıldan beri planlamaları ve hazırlıkları yapılan organizasyonda sona doğru yaklaşılıyor. Yapılan hazırlıklar ve gelinen durum ile ilgili olarak Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan gazetemize açıklamalarda bulundu. 
    Tan: “26-27 Mayıs 2022 tarihlerinde yapılacak olan sempozyum çalışmaları planladığımız takvime uygun olarak devam ediyor. Geldiğimiz aşamada sempozyum katılımcıları ve sempozyumda sunulacak olan bildiriler büyük oranda netlik kazandı. Bu gün itibarı ile organizasyonumuza 68 katılımcıdan 54 farklı bildiri başvurusu yapılmıştır. Katılımcıların yaklaşık yarısı Trakya Üniversitesi'nin farklı birimlerinden, diğer yarıdan fazlası ise farklı illerden ve farklı kurumlardandır. Trakya Üniversitesi yanında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden de yoğun katılım olduğu göze çarpmaktadır. Bunun yanında Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nden de katılımcılarımız mevcuttur. Ayrıca serbest çalışan araştırıcılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan katılımcılarımız da mevcuttur.
    Sempozyum için gönderilen bildiriler şu an itibarı ile bilim kurulu değerlendirmesine sunulmuştur. Sunulacak olan bildirilerin neredeyse tamamının sözlü bildiri olması planlanmaktadır. Değerlendirilmek üzere gönderilen bildiriler arasında Havsa tarihi ile ilgili konuların ağırlıkta olduğu göze çarpmaktadır. Bunun yanında tarımsal yapı, coğrafya, ulaşım sektörü, doğal afetler, gastronomi ve kültürel konularda da bildiriler mevcuttur. Bundan sonraki aşamada sempozyum programının hazırlanması için çalışmalar yapılacak ve program 16 Mayıs 2022 tarihinde duyurulacaktır. 
    Sempozyumda bildiri sunumlarının yanında farklı etkinliklerin gerçekleştirilmesi de düşünülmektedir. Bu kapsamda iki farklı panel planlanmıştır. Sempozyumun birinci gününde Havsa'nın tarihi gelişimi konulu bir panel yapılacaktır. Bu panelde 3 farklı akademisyen Havsa'nın tarihi gelişimini ele alan konuşmalar yapacaklardır. ikinci günde ise Havsa'nın sosyo-ekonomik gelişimi konulu panelde Havsalılar konuşacaklardır. Panellerin yanında fotoğraf ve proje sergilerinin de yer alması planlanmaktadır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.