Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaytancıoğlu, “Çare Süte Zam Değil Yemde indirimdir”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu çiğ süt alım fiyatlarındaki artışı değerlendirdi. “Üreticiler, süt fiyatlarındaki artışa sevinemiyor. Çünkü süte zam haberi duyulduğu gibi yeme zam geldi.” diyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu gazetemize yazılı açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2022 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Gaytancıoğlu, “Çare Süte Zam Değil Yemde indirimdir”

Sertkan YILMAZ

    CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu çiğ süt alım fiyatlarındaki artışı değerlendirdi. Artışa üreticilerin sevinemediğini belirten Doç. Dr. Gaytancıoğlu gazetemize yazılı açıklamada bulundu.
    CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu açıklamasında, “Çiğ süt alım fiyatları 15 Mayıs 2022'den itibaren 5 lira 70 kuruştan 7 lira 50 kuruşa yükseltildi. Litre başına 1 TL olarak ödenen süt teşvik primi de 20 kuruşa indirildi. Üreticiler, süt fiyatlarındaki artışa sevinemiyor. Çünkü süte zam haberi duyulduğu gibi yeme zam geldi.” dedi. 
    CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu şunları söyledi: “Yem hammaddeleri olan buğday, arpa, mısır, soya ve bunların kepek ve küspeleri üretilmeyip ithal edildiği sürece süt hayvancılığı yapan işletmeler zarar eder. Çareyi süt hayvanlarını kesmekte bulurlar. Süte zam çare değil, esas çare yemde indirimdir. Ayrıca süte zam geldiği gibi bundan tüketiciler de olumsuz etkileniyor. Market ve bakkallardaki süt ürünlerine hemen zam geliyor.
    Daha önce belirlenen 5 lira 70 kuruşluk süt fiyatı 30 Nisan'a kadardı, şimdi belirlenen 7 lira 50 kuruşluk fiyat 15 Mayıs'tan geçerli olacak, yani çiftçinin 15 günlük süt parası hakkı yenilmiş olacak. Ayrıca çiftçilere daha önce 1 TL olarak uygulanması kararlaştırılan süt teşvik primi daha verilmeden 20 kuruşa düşürüldü. 1 liradan 20 kuruşa düşürülmesi kabul edilebilir değil. Çünkü yem fiyatları ciddi bir şekilde arttı.
    Süt üreticisi maliyetini karşılayabilmesi için 8.3 lira fiyat beklerken, Ulusal Süt Konseyi 7.5 lira fiyat açıkladı! Süt üreticisine 1 litre süte karşılık 1.5 kg yemi bile yine çok görüldü. Şu anda yemin çuvalı 340-350 TL'lerde yani üretici 1 litre süt satarak ancak 1 kg ya da 1.1 kg yem alabiliyor.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.