Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aktaş, “Çiftçimize Sahip Çıkmak Demek Ülkemize Sahip Çıkmak Demektir”

Çiftçinin artan maliyetler karşısında zorlandığını belirten iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş, “Buğday 8 TL nin altında olursa korkarım ki bu yıl buğday ekecek çiftçi bulamayız.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2022 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Aktaş, “Çiftçimize Sahip Çıkmak Demek Ülkemize Sahip Çıkmak Demektir”

Sertkan YILMAZ

    iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş gazetemize yazılı açıklamada bulundu.
    Aktaş açıklamasında, “Ekmeklik buğday en az 8 TL olmalıdır. Üreticiler gözlerini TMO tarafından açıklanması beklenen  buğday fiyatına çevirdi ve bekliyor. Artan maliyetlerde göz önüne alınarak açıklanacak fiyat en 8 TL olmalıdır. Hasada 20 gün kala 480 bin ton ekmeklik buğday ihalesi yapan TMO  ihalede 434 dolar yani 6.30 TL fiyat vermişti. Çiftçi geçen yıl üreyi 2.60 alıp attı bu yıl 15.00 Tl ye attı. Tarlasında işlem yapabilmek için mazotu geçen yıl  7 TL ye bu yıl 22 TL ye aldı. Bu şartlarda  eğer buğday 8 TL nin altında olursa  korkarım ki bu yıl buğday ekecek çiftçi  bulamayız. TMO fiyat belirlerken çiftçinin girdisi  maliyeti olan gübre, mazot, zirai ilaç, tohum, ekipman ve işçilik giderlerini göz önüne alarak belirlemesi gerekir. Ülkemizde çiftçi hasada başladı. 
    TMO hemen ithalata başlıyor ve yabancı çiftçiyi zengin ediyor. iyi parti iktidarında yabancı çiftçiler yerine kendi çiftçimiz desteklenecek. Ülkede seferberlik ilan edilerek arz açığı kapatılacaktır. Bunun için yeterli toprağımız ve üreticimiz var. Yaşanan ekonomik sıkıntılardan cıkmanın yolunun tarımda olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Çiftçimize sahip çıkmak demek ülkemize sahip çıkmak demektir.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.