Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk Eğitimi Merkezimizde Eğitimler Devam Ediyor

2022 yılında 64 kurs açarak 1258 kursiyere eğitim veren Havsa Halk Eğitimi Merkezi kursları devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2022 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Halk Eğitimi Merkezimizde Eğitimler Devam Ediyor

Nilay YILMAZ

    Konu ile ilgili olarak Havsa Halk Eğitimi Merkezi tarafından gazetemize yapılan açıklamada; “ilçemiz halk eğitimi merkezi tarafından vatandaşlarımızın talepleri ve ihtiyaçlar doğrultusunda farklı branşlarda kurslar açılmaya devam ediyor. El sanatları alanına ilgi duyanlar için 4 atölyede, giyim üretimi alanında da 1 atölyede kurslarımız devam ediyor. Kursiyerlerimiz bu atölyelerde daha çok geri dönüşüm malzemeleri kullanarak ürünler oluşturuyorlar. Geri dönüşüm malzemelerden yapılan ürünlerden örnekler kurumdaki vitrinimizde sergileniyor. Kurumumuz bünyesinde geri dönüşüm malzemelinden kitaplık oluşturup vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 
    Merkezimiz tarafından oluşturulan Türk Müziği Koromuz çalışmalarına devam ediyor. Gitar ve piyano kursları da devam etmekte olup müzik kurslarımız tarafından sene sonunda konserler düzenlenecek.
    Hayvancılık alanında devlet desteklerinden yararlanmak isteyen üreticilerimizden talep gelmesi halinde Hayvan Yetiştiriciliği kurslarını köylerimizde dahi açabiliyoruz. Tarım alanında bu yıl da açılan budama kursumuza vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdiler, uzman eğiticimizin rehberliğinde uygulamalı eğitim aldılar. Artık ağaçlarını daha bilinçli budamayı öğrendiler.
    Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursu, üretilen fidelerin toprağa dikilmesi işleminin ardından mayıs ayında tamamlanacak. ilçemizde tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği belgesine sahip üreticilerimiz de olacak.  
    ilçemiz müftülüğüyle birlikte, müftülük personeline yönelik açılan müzik alanı makam eğitimi kursiyerleri ilk konserlerini  Valimiz Sayın Ekrem Canap'in de katılımıyla Belediye Yazlık Düğün Salonunda yapılan iftar programında verdiler. 
    Sene sonunun yaklaşması ile birlikte kurumumuz tarafından yapılacak etkinliklerin planlama çalışmaları da başladı.
    2022 yılında 3.000 kursiyere ulaşma hedefi koymuştuk. Adım adım hedefimize doğru ilerliyoruz. 1 Ocak 2022 den günümüze kadar 64 kurs açılmış, bu kurslara 1258 kursiyer kayıt yaptırmıştır. 
    Her Zaman, her yerde, herkes için eğitim diyor, tüm vatandaşlarımızı kurslarımıza bekliyoruz.”
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.