Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa Deremiz Islah için Sözleşme imzalandı

ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan Havsa Deresi Taşkın Koruma Projesi’nin sözleşmesini DSi Bölge Müdürü ve yüklenici firma ile imzaladıklarının müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2022 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2022 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Havsa Deremiz Islah için Sözleşme imzalandı

Nilay YILMAZ

    Yıllardır taşkınlara neden olan ilçemizin önemli sorunlarından Havsa Deresi Taşkın Koruma Projesi 8 Aralık 2021 Çarşamba günü saat: 10.00 da ihaleye çıkmasının ardından 18 Ocak 2022 Salı günü yüklenici firma ile sözleşme imzalandı.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan Havsa Deresi Taşkın Koruma Projesi nin sözleşmesini DSi Bölge Müdürü ve yüklenici firma ile imzaladıklarının müjdesini verdi.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan yaptığı açıklamada; “ilçemizde göreve geldiğimiz günden bugüne yoğun mücadelesini verdiğimiz "Havsa Deresi Taşkın Koruma Projesi"nde bugün önemli bir aşama daha kaydettik.
    Geçtiğimiz aylarda ihale iznini bizzat Tarım Bakanımızdan aldığımız ve Bölge Müdürlüğümüzce ihalesi yapılan ıslah projemiz için, itiraz sürecini de atlatarak bugün "Havsa Deresi Taşkın Koruma Projesi" sözleşmesini D.S.i Bölge Müdürümüz ve yüklenici firma ile imzaladık.
    Bu süreçte bizlere destek olan, gerekli izinlerin çıkmasına vesile olan Vekilimiz Sayın Dr. Fatma Aksal ve il Başkanımız Sayın Belgin iba'ya şükranlarımızı sunuyorum.
    Projemizde inşallah kısa sürede ilk kazmayı vurup başlamak ve bitirip açılışını yapmakta nasip olur. ilçemize kazandıracağımız güzel projeler için çalışmaya devam ediyoruz.
    Geçtiğimiz bahar aylarında müjdesini verdiğimiz ıslah projemizde artık sona geldik. Tamamlanan projemize göre üzerinde bir adet araç köprüsü, 3 adet yaya köprüsü, ışıklandırması da yapılacak projede Sokollu Mehmet Paşa ilkokulumuz'dan yaklaşık 100-150 metre gerisinden başlayarak E-5 diye adlandırdığımız D-100 karayolu köprüsüne değin uzanan alanda kanalımız inşa edilecek. 
    Yapılacak ıslahın ardından da yürüyüş ve bisiklet yollarıyla, parklarıyla, kafeleriyle “Havsa Yaşam Alanı Projemizi” yine hep birlikte hayata geçireceğiz. 
    Dere ıslahının ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.