Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Artan Maliyetlerden Dolayı Gıdaya Erişim Zorlaşacak”

“Tarımda mevcut durumun acilen hükümetimiz tarafından ele alınmalı ve kurtarıcı tedbirler devreye geçirilmelidir ve çiftçimiz desteklenmelidir.” diyen Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel gazetemize yazılı açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2022 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Artan Maliyetlerden Dolayı Gıdaya Erişim Zorlaşacak”

Sertkan YILMAZ

    Uzel açıklamasında; “Sayın Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar' ilgili bakanlığa ve karar vericilere artan maliyetler yüzünden çiftçimizin üretemez ve çiftçiliği sürdüremez duruma geldiğini, bu yüzden desteklemelerin acilen gözden geçirilerek artan girdi fiyatlarındaki yükseliş oranları da dikkate alınarak gübre, mazot ve prim desteklerinin çiftçilerimizin hesaplarına en kısa sürede ödenecek şekilde güncellenmesi gerektiğini belirtmiş ve istemiştir. 
    Gübre ve Mazot desteğinin mevcut fiyatların yarısı oranında çiftçimiz acilen desteklenmelidir.
    Bitkisel üretimde azalış %7,Gübre fiyatlarında artış %450, tarım ilaçlarındaki artış %75, sulamada kullanılan elektrikte artış %95 gibi kaldıramayacak ve üretim yapılamayacak seviyelere gelmiştir.
    Dolara bağlı maliyetlerdeki artış çiftçimizi her geçen gün daha büyük bir dar boğaza sokmaktadır. Nakit ve kısa vadeye dönen gübre ve ilaç sektöründeki durumdan dolayı çiftçimiz girdiye ulaşmakta da zorluk çekmektedir. Artan fiyatlardan dolayı ellerinde bulunan çiftçi kartlarının limitleri bile yetmemektedir.
    Bununla birlikte artan yem ve girdi maliyetlerinden dolayı Et ve Süt ürünleri de her geçen gün daha da yükselecek olup bu da toplumun tüm kesimlerine yansıyacaktır.
    Tarımda mevcut durumun acilen hükümetimiz tarafından ele alınmalı ve kurtarıcı tedbirler devreye geçirilmelidir ve çiftçimiz desteklenmelidir. Bu duruma müdahale edilmez ise tarımdaki hasar bir daha asla düzeltilemeyecek ve tamamen tarımda dışa bağımlı hale gelerek yabancı ülkelerin çiftçileri desteklenmiş olacaktır.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.