Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Havsa Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Havsa ilçe Başkanlığı danışma meclisi toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2022 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
AK Parti Havsa Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Nilay YILMAZ

    Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonunda düzenlenen  toplantıya AK Parti Edirne il Başkanı Belgin iba, ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, AK Parti Havsa ilçe Başkanı Haluk Savaştürk, AK Parti  il Genel Meclis Üyeleri, ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, önceki dönem ilçe Başkanları ve partililerin katılımı vardı.
    Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonunda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Havsa ilçe Başkanı Haluk Savaştürk, AK Parti Havsa  ilçe teşkilatı olarak çalışmalara ara verilmeden devam edildiğini ifade ederek; "Sayın il Başkanımız Belgin iba hanımefendi, il Yönetim Kurulu üyelerimiz, Belediye Başkanımız sayın Av. Aydın Balkan, ilçe Başkanlarımız, ilçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, il Genel Meclis Üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımız, Havsa AK Parti ilçe Divan toplantımıza hoşgeldiniz diyorum hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.
    Kıymetli dava arkadaşlarım zorlu geçen bir 2021 yılı ardından yeni bir yıla girmiş bulunmaktayız. 2021 yılında ülkemiz pandemi salgını, güneydeki yangınlar, sel felaketleri, Marmara Denizi'nde müsilaj mücadelesi ile uğraşmış ve bir önceki sene meydana gelen izmir ve Elazığ depremlerinin yaraları sarılmıştır.
    Daha pandemi salgının başında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu günlerin haberini vermiş, bundan böyle dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylemiştir. 2021 yılında pandemi dolayısıyla yapılan kısıtlamalarda dar gelirli insanlarımıza ve esnafımıza destek olunmuş, 2021 yılının ilk 6 ayında cumartesi pazar günleri iş yerleri kapalı kalmıştır. Turizm sektörü ve daha bir çok sektör ciddi şekilde salgından etkilenmiştir.
    Tabii ki bu salgının gerek dünyada gerekse ülkemizde sonuçları olacaktır. Oysa muhalefet bu felaketten kendilerine pay çıkarmaya çalışmaktadır.
    Geçen sene bugünlerde ilçe yönetim kurulu toplantılarımızı salgın nedeniyle online yapmaktaydık.
    Muhalefet daha üretim dahi yapılmamış aşının bulunmadığını söyleyip, insanlarımızın morali bozuyordu. Oysa bugün 3. 4. doz aşıyı oldular. O konuda hiç sesleri çıkmıyor. Ben buradan salgında canla başla mücadele eden sağlık görevlilerimize teşekkürler ediyorum. 2021 sonunda kendi aşımız Türkovac onay almış olup dünyada aşı üreten 9. ülke olduk.
    Tüm dünyada yatırımlar durma noktasına gelirken Türkiye kalkınmaya devam etmiştir. Karadeniz'de bulunan doğalgaz tüm milletimize moral olmuştur. Akdeniz'deki doğalgaz ve petrol arama çalışmaları devam etmektedir. 2 adet haberleşme uydusu uzaya gönderilmiş, 15 Temmuz Çanakkale Şehitler Köprüsü'nde son tabliyeler kurulmuş, istanbul - Edirne hızlı tren hattı hızlı bir şekilde devam etmektedir. Savunma sanayi'ndeki gelişmeler sayesinde yerli iHA ve SiHA'lar tüm dünyada gurur kaynağımız olmuştur. Karabağ zaferinin kazanılmasında büyük rol oynamıştır. 1990'lı yıllarda Karabağ'da soydaşlarımız kırılırken 2 helikopter gönderemediler. Ama bugün Cumhurbaşkanımız, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan sayesinde o mezalime dur denildi.
    Yerli ve milli araba TOGG Amerika'da otomobil fuarında görücüye çıkmıştır. 400 kilometrelik Kuzey Marmara otoyolunun tamamı hizmete alınmış, Kömürhan Köprüsü, Elazığ yolu Deve Geçidi, Tohma Hasankeyf, Zarova köprüleri, Rize - ikizdere Tünelleri, doğu'yu Karadeniz'e bağlayan Pırınkayalar Tünelleri, Konya - Karaman hızlı tren hattı hizmete alınan bazı yatırımlardır.
    Yine kabus dedikleri 2021 yılında, 15 baraj, 38 gölet, 75 sulama tesisi, 150 taşkın tesisi devreye sokuldu. Artık yerin üstündeki barajlar bitti yerin altına da 150 adet sulama barajı projeleri yapılıyor.
    Saygıdeğer dava arkadaşlarım bunları hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. Sadece 2001 yılında hizmeti biten bazı yatırımları saymak istedim. Ancak tamamını sayamadım. Bu saydıklarım Cumhurbaşkanımız, dünya liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hizmete alınmış sadece 2021 yılının gurur tablolarıdır. Böyle bir lidere sahip olduğumuz için bu hikayenin kahramanı siz-lersiniz. Böyle bir lidere destek olduğumuz için ne kadar gurur duysak azdır.
    Arkadaşlar ilçemizde 2021 yılında AK Belediyeciliğin hizmetleri yanında;
    Havsa Gümrük Müdürlüğümüz Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş tarafından onaylanmıştır.
    Havsa dere ıslah projemiz Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli tarafından onaylanmıştır.
    Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Edirne ziyareti dönüşü ilçemizi ve belediyemizi ziyaret etmiştir. Tarihinde ilk defa bir Şehircilik Bakanı ilçemizi ziyaret etmiş ve taleplerimiz Belediye Başkanımız tarafından iletilmiştir. 
    Doğalgaz çalışmaları ilçemizde tüm hızıyla devam etmektedir. Necati'ye dere ıslahı çalışmasına sonra gelinmiştir. 
    Bu hizmetlerin ilçemize gelmesi için desteğini esirgemeyen il Başkanımız Sayın Belgin iba hanımefendi ve Milletvekili Fatma Aksal hanımefendiye ve bu süreçte mücadele eden Belediye Başkanı Sayın Av. Aydın Balkan'a teşkilatım adına teşekkür ederim. AK Partinin mensubu olmak her daim memleket hizmetine talip olmaktır. Pandemi döneminde de teşkilat olarak her zaman sahada olduk. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Kur Garantili Mevduat Sistemi ve Yatırım - istihdam - Üretim - ihracat konulu broşürlerimizi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz.” dedi.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan Havsa Belediyesinin hizmetleri ve hayata geçirilecek olan projeleri hakkında katılımcılara bilgiler vererek, “Sayın il Başkanımız Belgin iba hanımefendi, il Yönetim Kurulu üyelerimiz, ilçe Başkanlarımız, ilçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, il Genel Meclis Üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımız, Havsa AK Parti ilçe Divan toplantımıza hoşgeldiniz diyorum hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.
    Havsamızın geleceğini planlıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren aynı heyecan ve azimle çalışyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. ilçemiz uzun yıllardır görmediği hizmetlere kavuşuyor. Her yağan yağmurda ilçemizin özellikle sanayi bölgemizin taşkınlarla olan imtihanını bitirdik.Şimdi dere ıslahı çalışmamız ile bu sorunu tamamen ortadan kaldıracağız. Cumhuriyet mahallemizde bir bölgeye adını veren su depomuzun yıkımını gerçekleştirdik. Eskiyen son derece sağlıksız hale gelen su depomuzu devreden çıkarıp yeni nesil su motorlarımızı devreye aldık. Bundan sonra 50 sene 100 sene ilçemizin böyle bir problemi olmayacak. Gayet hijyenik sağlıklı bir su deposu alanına kavuştuk. Yaptığımız çalışmaların sonuçları güzel bir şekilde ortaya çıkmaya başladı. ilçemizin her girişinin  ilçemize yakışır biçimde olması için çalışmalarımızı tamamladık. 
    ilçemizin daha güzel görünümde olması adına Yeni Mahalle ve Varoş Mahalle girişlerinde  yapımı tamamlanan çalışmaların ardından ilçemizin önemli bir diğer giriş noktası olan Cumhuriyet Mahalle girişinde yaptığımız çalışmalarımızla geceleri ilçemiz girişi ışıl oldu. ilçemizin istanbul çıkısı olan Cumhuriyet Mahallemizde Kilim Fabrikamızın önünde çalışmalara başladık. Planladığımız çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Mahallemizde kaldırım ve peyzaj düzenlemesi yaptık. Birde Cumhuriyet Mahallemizdeki girişimizi aydınlatma ve ışıklandırma ile süsledik. Burada Kilim Fabrikasının önünden Köseömer Köyümüzün dönüşüne kadar kaldırım ve ışıklandırma çalışmalarımızı tamamladık. Devamında da Kilim Fabrikamızın önünden mezarlığa kadar tamamlamış olduğumuz yürüyüş yolumuzu üniversitemize kadar uzattık. Böylece vatandaşlarımıza yürüyüş alanı da kazandırmış olduk. ilçemizde bir taraftan kaldırım çalışmaları, bir taraftan asfaltlama çalışmaları ve diğer bir taraftan da doğal gaz şebekesi çalışmaları devam ediyor. Mahallelerimizin ilçemizin çehresini değiştiriyoruz ve değiştirmeye de devam edeceğiz. ilçemizde düğün salonumuzun hemen arkası halı sahamızın da hemen yanında 2000 m2'nin üzerinde bir alan içerisinde Recep Özen kır bahçesi düğün salonu projesini hayata geçirdik.
    ilçemiz sebze ve meyve pazarımzın üzerini kapatılması çalışmalarında artık sona geldik.
    Bizim heyecanımız hiç bitmedi. Çalışmalarımız aynı heyecan ile Havsamız için devam ediyor. Havsa büyüyecek, ülkemiz büyüyecek ve güçlenecek. Havsa'yı sizlerin desteği ve gayreti ile daha modern hale getireceğiz.” dedi.
    AK Parti Edirne il Başkanı Belgin iba yaptığı konuşmasında; “Bizler bir siyasi partinin mensubu olmanın çok ötesindeyiz değerli arkadaşlar..
    Bizler bu ülkenin son 20 yılına ve geleceğine damgasını vurmuş, imzasını atmış bir davanın, idealin neferleriyiz.
    Her şeyden ve hepsinden önce 20 yılda bu ülkenin nereden nereye geldiğini ve bunu nasıl omuz omuza, dişe diş başardığımızın bilincinde olacağız değerli arkadaşlar..
    AK Parti demek ilmek ilmek işlenmiş bir idealin ismi demek;
    AK Parti demek bu milletin layık olduğu hizmeti, kalkınmayı, refah ve adaleti sağlamış idealin ismi demek;
    Bunları asla her ne koşul ve şartta olursak olalım unutmayacağız.
    Bugün pandemi sonrası tüm dünyanın içinden geçtiği ağır ekonomik şartları ülkemizde de yaşadık.
    Bu sıkıntılı günleri milletçe el ele verip, aşacağımız günler uzak değil değerli arkadaşlar. 
    Bizim liderimiz, kadrolarımız ve milletimizin gücü böyle sıkıntılı günleri aşacak irfana da, tecrübeye de sahiptir. Ve bunu bir kez daha kanıtlamıştır!
    Cumhurbaşkanımız Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın da işaret ettiği gibi
    Bizler milletçe, ülkece üreteceğiz, üreteceğiz ve hep üreteceğiz.
    Ve üretimle bu iktisadi ayak oyunlarından da, ekonomik kurtuluş savaşımızdan da alnımızın akıyla çıkacağız ve çıkıyoruz değerli arkadaşlar..
    Slogan atmaktan, reklam yapmaktan başka bir iş yapmamış ve bu ülke için taş üstüne taş koymamış muhalefet yine yalan siyaseti ile yalan terörü ile ilgilenmekte..
    Senelerdir halkın gözünde bir yer edinememiş ve değer kazanamamış kaliteli bir muhalefet olmayı bile becerememiş CHP, FETÖ artığı diğer partiler mi bu memleketi sıkıntıdan kurtarır sizce?
    Vatandaşımız terör örgütünün siyasi uzantıları olan HDP ve diğerlerine güvenir mi? Vatandaş bunları görüyor kıymetli dava arkadaşlarım..
    Bu nedenle biz önce kendimize yılların getirdiği yetkinliğimize ve gücümüze güveneceğiz.
    Gelelim Edirnemize ve Havsa ilçemize; siz kıymetli Havsa teşkilatımız göreve geldiği günden itibaren aldığı bayrağı daha da yukarı çıkarmak için çok çalışıyor, çok çabalıyorsunuz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
    Biliyorsunuz biz ilk defa 2019 yılında Havsa ilçemizi AK Parti Belediyeciliği ile tanıştırdık.
    Bunda Havsa Belediye Başkanımızın ve ilçe teşkilatımızın emeği çok büyük. Kapı kapı gezerek AK Parti belediyeciliğinin ne demek olduğu anlattılar. Ve bugün şükürler olsun ki yaklaşık 3 yılda yapmış oldukları örnek belediyecilik hizmetleri ile Havsalı hemşehrilerimizin kalbine dokunmuş ve Edirne'mize örnek olmuşturlar. 
Bunlardan bazılarını saymak gerekirse.
    - Havsa deresinin adının taşkınlarla anılmasının önüne geçiyoruz. yatağı ve çevre düzenlemesi vizyon projesi
    - Yıllardır bakımsız halde duran kaldırım ve yol çalışmalarımız tüm hızlıyla devam ediyor.
    - 60 yıldır kullanılan su deposunun yerine daha teknolojik su sistemini hayata geçirdik. 
    - Her yağışta yolların su ile dolamsına çözüme kavuşturarak yağmur suyu tahliye hattını tamamladı. 
    - Havsa'mızda doğalgaz şebeke hattını hızlandırarak tüm hemşehrilerimizin doğalgaza daha hızlı ulaşmasını sağlayacağız.
    - Yine geçtiğimiz aylarda atıl durumdaki parkı Recep Özen Kır Bahçesi olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.
    Tabi bu yapılan bütün bu hizmetleri halkımıza anlatmak AK Parti teşkilatlarımızın görevi. 
    Geçtiğimiz günlerde teşkilat akademimizde belirtiğimiz gibi işte bu hikayenin Havsa'daki kahramanı sizlersiniz.
    Bizler, ilçemiz için daha çok çalışacak ve ilçemizin eksiklerini tamamlamak için var gücümüzle çabalayacağız.
    Devir aynı yolda yürüme değil, beraber koşma devri.
    Bunu yapabilmenin öncelikli yolu ise kendi içimizde bir olmak, birlik olmaktan geçiyor kıymetli dostlar.
    Yeter ki bizler daha çok çalışalım, daha çok hemşehrimize ulaşalım ve daha çok gönüller kazanalım. Biz AK Parti Edirne il Başkanlığı olarak her daim yanınızda ve destekçiniz olmayı sürdüreceğiz. Kapılarımız sizlere her zaman açık, üstümüze düşen ne varsa biz buradayız arkadaşlar.
    Hedefimiz büyük, davamız çok kıymetli, Birlikte Koşacağız..
    Çünkü ne diyor Cumhurbaşkanımız “Aşkınan Koşan Yorulmaz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.