Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Balkan, “ilçemiz Kazanıyor, Halkımız Kazanıyor”

ilçemiz Belediyesinde ilkler yaşanmaya devam ediyor. Havsa Belediyesi tarihinde ilk kez ihaleye girerek yatırım amacı ile arsa satın aldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2022 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2022 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Başkan Balkan, “ilçemiz Kazanıyor, Halkımız Kazanıyor”

Nilay YILMAZ

    “Belediyemiz belki de tarihinde ilk kez bir ihaleye “satış amacı” ile değil “yatırım amacı” ile hazırlanarak kazanıyor, ilçemiz kazanıyor, halkımız kazanıyor” diyen ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize açıklamada bulundu.
    Balkan açıklamasında, “2022 yılının  belediyemiz için ilçemiz için ilk güzel haberini şu an sizlerle paylaşıyorum. Belediyemiz´e 13.200 m2 lik (13 dönümlük) “Dumansız Sanayi” olarakta nitelendirilen “Üretim Ve Depolama Yeri” vasıflı arsayı ileriye dönük yatırım amacı ile kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
    Bildiğimiz gibi bildiğiniz gibi belediyemiz göreve geldiği dönemde de yoğun mali bir yükle devir almıştık. Gerek bizden önceki dönemde gerekse ilk aldığımız dönemde yoğun mali yükün maalesef sıkıntıları yaşadık. Tedbirli gitmek zorunda kaldık. Tasarruf tedbirlerine ağırlık verdik ve çalışmalarımızı bu kapsamda ağır ağır, adım adım ilerleyerek devam ettirmek zorunda kaldık. Ancak geldiğimiz aşamada bu tedbirlerimizle, planlı programlı çalışmalarımızla şu anda çalışmalarımız bir ivme kazandı ve ilerlemeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız, bu tedbirlerimiz ve tasarruflarımız sayesinde geçtiğimiz yıl ilk iş olarak emniyet müdürlüğümüz ile taşıyıcılar kooperatifi arasındaki 3000m2'lik taşınmazı belediyemize kazandırmıştık. Uzun yıllar sonra belediyemiz ilk böyle güzel vasıflı nitelikli bir taşımaza sahip olmuştu. Bugün de belediyemize kazandırdığımız bu taşınmazlara bir yenisini ekledik. 
    Belki de belediyemiz uzun yıllar sonra belki de ilk defa bir ihaleye gerek yatırım amaçlı bir arsa aldı. Su depomuzun iki yanındaki bölgedeki tek imarlı arsa olan yaklaşık 1994 yılında imarlandırılmış ve dumansız sanayi dediğimiz üretim ve depolama vasıflara sahip bölgedeki tek arsa olan 13200 metrekare taşınmazı yatırım amacıyla belediyemize kazandırdık. 
    Belediyemiz belki de tarihinde ilk kez bir ihaleye “satış amacı” ile değil “yatırım amacı” ile hazırlanarak kazanıyor, ilçemiz kazanıyor, halkımız kazanıyor.
    inşallah bundan sonra sadece devletimizden aldığımız gelirlerle değil ilçemizden  aldığımız vergilerle değil bu tip yatırımlarla da kendi yatırımlarımızın kendi çalışmalarımızı hızlandırmak istiyoruz bunların güzel bir örneği de inşallah burası olacak. Tekrar ilçemize aldığımız bu taşınmazın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.