Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Havsa ilçe Teşkilatı Esnafa "Yeni Ekonomik Modeli" Anlattı

AK Parti Havsa ilçe Başkanı Haluk Savaştürk beraberindeki partililerle ilçemiz esnafını ziyaret ederek, “Yeni Ekonomik Modeli” anlatarak yeni ekonomi paketi ile ilgili bilgilendirici broşür dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2022 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2022 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
AK Parti Havsa ilçe Teşkilatı Esnafa "Yeni Ekonomik Modeli" Anlattı

Nilay YILMAZ

     Ziyaretler kapsamında gazetemizi ziyaret eden AK Parti Havsa ilçe Başkanı Haluk Savaştürk gazetemize açıklamada bulundu.

   AK Parti Havsa ilçe Başkanı Haluk Savaştürk, esnafı ziyaret etti, ekonomik gelişmelerle ilgili bilgilendirmede bulundu.
    AK Parti Havsa ilçe Başkanı Haluk Savaştürk beraberindeki partililerle ilçemiz esnafını ziyaret ederek, yeni ekonomi paketi ile ilgili bilgilendirici broşür dağıttı.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi paketini, ilçemizde esnaf ve vatandaşlara anlattıklarını ifade eden Savaştürk gazetemize yaptığı açıklamada; “Saygıdeğer Havsalı hemşehrilerim pandemi altında geçen koca bir yılı geride bırakmış bulunmaktayız.
    Tüm dünya ülkeleri kapanmak zorunda kaldı. Ülkemizde 2021 yılının yarısını pandemi dolayısı ile evde geçirmek zorunda kaldı.  
    Ülkemizin kuzeyinde ve güneyinde meydana gelen orman yangınları marmara denizindeki müsilaj ve sel baskınları yüreklerimizi yaktı. Ülkemizde 13 Ocak 2021 günü sinovac aşı uygulaması başladı. 26 Nisan 2021 günüde biontech aşı uygulaması başladı. Son olarakta 30 Aralık 2021 tarihinden itibaren yerli aşımız Türkovac uygulamasına başlandı. Muhalefetin aşı tedariğindeki eleştirilerine rağmen bugün vatandaşımızın hiçbir şikayeti yoktur. Ülkemiz dünya sıralamasında aşı üreten 9.ülke konumundadır..
    2 yıldan beri devam eden pandemi ve bunun sebep olduğu sağlık ve ekonomik sorunlarla mücadele esnasında muhalefet partilerinin ilçemizdeki temsilcileri kimisi dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ekonomi bilmemekle suçlamış kimisi çiftçi kardeşlerimizin oylarını alabilmek için gübre fiyatlarını eleştirmiştir. Oysaki tüm dünyada gübre fiyatları aşırı derecede artmış ülkemiz çiftçiside bundan etkilenmiştir. Aynı şekilde petrol fiyatlarıda iki kat artmıştır. Tüm bunlara rağmen AK Parti iktidarı her zaman esnafımızın ve çiftçimizin yanındadır esnaf ve çiftçi kredileri piyasa oranlarının altında tutulup faiz oranları hazine tarafından desteklenmiştir. Cumhurbaşkanımızın çiftçimize üretim konusunda desteği tamdır. Çiftçimiz üretmeye devam etsin hasatta ürünlerde fiyat mağduriyeti yaşanmayacaktır. işçimize Cumhuriyet tarihinin en büyük maaş zammı verilmiştir. 
ilçemizde felaket tellalığı yapan bu muhalefet temsilcileri 2001 krizinde ilçemizde kaç esnafın ve çiftçinin iflas ettiğini ve icralık olduğunu ne çabuk unuttular. 
    Tüm dünyanın zorlu günlerden geçtiği şu günlerde bir takım sıkıntıları sadece ülkemizin sıkıntılarıymış gibi gösterip bundan oy devşirmeye kimse niyetlenmesin. Milletimiz dünya gerçeklerini medya ve sosyal medyadan gayet iyi takip etmektedir Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Cumhur ittifakımız milletimize hizmet etmeye devam edecektir. Döviz spekülatörlerinin desteklediği son döviz kurlarındaki artış esnasında muhalefetin tutumunu milletimiz görmüştür. Ancak Cumhurbaşkanımızın yeni ekonomik programını açıklamasının ardından döviz kurlarının düşmesiyle nasıl mahçup oldukları da milletimizce görülmüştür.
    AK Parti Havsa ilçe Teşkilatı olarak yeni ekonomi modelini vatandaşlarımıza anlatmak için 6 mahalle ve 22 köyümüzde kapı kapı dolaşarak hazırladığımız broşüleri dağıtıyoruz. 
    Yeni ekonomik program ile ilgili yatırım istihdam üretim ihracat ve büyüme başlıkları altında bilgilendirmeler yapıyoruz
    Broşürlerimizde Kur Korumalı Vadeli Mevduat sayesinde Türk Liramız güçlenecektir bundan sonra hiçbir vatandaşımız kur daha yüksek olacak kaygısıyla mevduatını Türk Lirası yerine dövizde tutmaya ihityaç duymayacaktır. Kur getirisi mevduat üstünde kalırsa aradaki fark vatandaşımıza doğrudan ödenecektir. 
    Devletimizin tüm bu teminatına rağmen dolar yada başka döviz kuruyla tasarruf etmek yabancı ülkeye kredi vermektir. Bizler ekonomik milliyetçi olmak zorundayız. 
    Yine Devlet iç borçlanma senetlerinde uygulanan %10 luk stopaj oranı sıfıra indirilmiştir. 
    Bireysel emeklilikte Devlet katkısı %30'a çıkarılmıştır. ihracata dayalı büyüme sayesinde 220 milyar doları aşan rekor ihracatımızla cari açığımız azalacak önümüzdeki yıl cari fazla vermeye başlayacağız.
    Hane halkımızın atıl bulunan 5 bin ton altını güvenli ve cazip bir şekilde finansal sisteme dahil edecek imkanları sağlıyoruz. 
    Öğrencilerimizin burs oranları yüksek oranda arttırılmıştır. Yine çiftçilerimizin destek ödemelerinde stopaj kaldırılmıştır.
    Kadın Kooparatiflerimizin desteklendiği yatırım ortamının iyileştirilip 850 bin esnafımız gelir vergisinden muaf tutulmuştur. 
    Saygı değer Havsa'lı hemşerilerimiz yeni girmiş olduğumuz 2022 yılının başta sağlık mutluluk ve başarılar getirmesini diler her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle sevgi saygılarımızı sunarız.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.