Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özden, “Halkın Gerçek Enflasyonu Bu Mu?”

“Asgari ücrete artış daha işçilerin eline geçmeden eridi bitti.” diyen Cumhuriyet Halk Partisi Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden yapılan zamlarla ilgili olarak gazetemize yazılı açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2022 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2022 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Özden, “Halkın Gerçek Enflasyonu Bu Mu?”

Sertkan YILMAZ

    Özden açıklamasında; “Türkiye istatistik Kurumu, Aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. 2021 yılı enflasyonu %36,8, Aralık ayı enflasyonu %13,4 oldu.
Kime göre TÜiK'e göre.
Kime göre Saray'a göre...
Buna kim inanır?
Halkın gerçek enflasyonu bu mu?
    ENAG'a göre 12 aylık enflasyon %82,81 olarak hesaplanmış, aralık ayında aylık artış %19,35 olmuş.
    Üretici Fiyat Endeksinde yıllık artış %80. Sokak enflasyonu %80'i geçmiş. Halkın yaşadığı sokaktaki fiyatlar aldı başını gidiyor. 
    Yeni yılda son gece yarısı elektriğe %50 ile %127 arası, konutta kullanılan doğalgaza %25, ticarethanelere %50, Motorine 1,29 TL, benzine 0,61 TL, otogaza 0,78 TL, köprü ve otoyollara %25 zam yapıldı. Elektrik zammı fahiş bir fiyat artışıdır.
    Artık yeter: Halkın bu iktidara dayanacak gücü kalmadı: Asgari ücrete artış daha işçilerin eline geçmeden eridi bitti. Memur ve emekliye yapılacak artış %25 hiç kimsenin eline geçmeden değerini yitirdi. Bu artışlar ve hayat pahalılığı milyonlarca yurttaşın daha da yoksullaşmasına neden olacak. Milletten fedakarlık beklemeyin. Fedakarlık yapacak birileri varsa bu ülkenin kaynaklarını yağmalayanlar, parsel-parsel satıp, paralarına para katanlardır.
    Türkiye ekonomisinde en temel sorun iktidara ve uyguladığı politikalara güvensizliktir. Talimatla indirilen faiz, doları çıldırtmış, daha sonra getirilen döviz destekli mevduat faiz uygulaması da çözüm olmamıştır. Para ve döviz piyasalarında ikili kur ve ikili faiz oluşmuş, Kamu ve özel bankalar arasında kredi faizi oranları iki misline yakın açılmıştır. Bu şekilde ne döviz durur ne de üretim artar. 
    Saray Hükümeti artık çözüm değil, sorun üretmektedir. Çare sandıktır. Seçimden kaçmayın, bu millet artık geçinemiyor.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.