Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde Öğretmenler Günü Etkinliklerle Kutlandı

Öğretmenler günü ilçemizde 24 Kasım 2021 Çarşamba günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2021 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2021 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde Öğretmenler Günü Etkinliklerle Kutlandı

Nilay YILMAZ

    Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e öğretmenlik ünvanının verildiği 24 Kasım tarihinin 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutladığımız bu anlamlı günün kutlamaları Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milli Eğitimine emeği geçmiş ebediyete intikal eden ve görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz için Sokollu Camii'nde 19 Kasım 2021 Cuma günü Saat 12.15'te mevlidi şerif okutuldu.
    Kutlamalar 24 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 10:00'da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile başladı.
    Etkinlikler Kapsamında 24 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 10.15'te Şehit Öğretmen Mehmet Birol'un Arpaç Köyü'ndeki kabri ziyaret edildi.
    Kutlama programı saat 15:00'da Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonun'da Saygı Duruşu ve istiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.
    Programa ilçemiz Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, ilçemiz Jandarma Komutanı Teğmen Mert Kip, ilçemiz Emniyet Müdürü V. Ahmet Tunç, ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, vatandaşlar, öğretmenler, öğrencilerin  katılımları vardı.
    Programda Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan Öğretmenler Günü mesajı okundu. En genç Öğretmen adına, Sokollu Mehmet Paşa ilkokulu Öğretmeni Ayçelen Kurtuluş günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.
    Ayçelen Kurtuluş yaptığı konuşmasında; 
    “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın ilçe Milli Eğitim Müdürüm, sayın protokol üyeleri, değerli meslektaşlarım, sevgili misafirler,
    Millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün başöğretmenliğe kabul günü olan 24 Kasım, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenin toplumdaki yerinin ve öneminin belirtildiği, emekli ve şehit öğretmenlerin saygıyla anıldığı, bu özel günümüz Öğretmenler Günü kutlu olsun.
    Meslekteki ilk öğretmenler günümde ilçenin en genç öğretmeni konuşmasının bana verilmesinin mutluluğu ve heyecanı içindeyim. Bu kutlu günde mesleğe yeni başlayan bir öğretmen olarak yolumun uzun olduğunu biliyorum. Bu bilinçle yetiştireceğim öğrencilerin fikri hür, vicdanı hür nesiller olması için her türlü fedakarlığı göstereceğim.
    Öğretmenlik meslek olmanın ötesinde bir yaşam tarzıdır. Hayatını okula, öğrenciye adamaktır. Model olmaktır. Attığın her adımda ben öğretmenim diyerek topluma örnek davranışlar sergilemektir. Öğretmenlik aslında bir sanattır ve bu sanatın adı topluma yön verme sanatıdır. Peki bu kadar mı? Tabiki değil. Bunun yanında öğretmenler sorunun değil çözümün parçasıdır.
    Yeni öğretmen modeli Mustafa Kemal modelidir. Onun dün kara tahta başında başlattığı eğitimdeki yenileşme hareketini bugün de çağın gerektirdiği modern bir anlayışla devam ettirebilme şuurunda olmaktır. Yeni nesil sizin eserinizin olacaktır sözünü okuduğunda sınıfta bir öğrenciyi değil, top yekün bir milleti eğittiğini, bir milletin ruh dünyasına şekil verdiğini bilecek kadar geniş bir vizyon sahibi olmanın ifadesidir.
    Bu vesileyle, vatanımızın kurtarıcısı ve modern eğitim sistemimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk'ün manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.
    Program ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan'ın konuşmasıyla devam etti. Fidan yapmış olduğu konuşmasında; 
“Sen, kutup yıldızı gibisin,
Deryada yolunu kaybedenlere, 
Karada rehber arayanlara yol göster, 
Işık ol, 
Yolcularının yolunu aydınlat. 
Ustasın sen öğretmenim, işle yürekleri, 
işle beyinleri ama sakın kırma, dökme, parçalama, 
Senin engin yüreğin, bitmeyen sevgin var, 
Bölüştür öğrencilerine.
Hünerlisin, 
Zafer senin, 
Gelecek senin öğretmenim. 
Sen yaşamın merkezine kendini hiç koymadın, 
Bundan böyle de koyma, dünyanın ta merkezine öğrencilerini koy. 
Sana güveniyoruz öğretmenim.
    Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Protokol üyeleri ve çok değerli meslektaşlarım!
    Doğumla başlayan hayat yolculuğunun ikinci durağıdır okul. Okul, öğrencilerin ikinci ailesi, öğretmenleri ise ikinci anne babasıdır çocukların. 
    Öğretmenler toplumların çağdaş bir medeniyet kurmaları yolunda sarf edilen çabada en büyük paya sahiptirler. Aydınlığa giden yolda öğrencileri iyiye, doğruya ve güzele götüren ve bunun mücadelesini veren öğretmenlerdir. Onlar yurdun umududur.
    Baş döndürücü bir gelişimin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bu değişim, doğal olarak eğitim ve eğitim ile ilgili unsurları da etkilemektedir. Eğitim artık durağan bir süreç olmaktan çıkmış, sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir. Öğrenciye öğrenmenin öğretildiği bu eğitim anlayışı beraberinde yeni bir öğretmen modelini de getirmektedir.
    Yeni öğretmen modelinde öğretmen, mesai kavramının dar kalıplarını kırmak zorundadır. Öğrencilerinde geliştirmek istediği kişilik özelliklerini kendi davranışlarında göstermesi gerektiğini bilmeli, kendi yaşamadığı şeyleri öğrencilerine anlatırken utanacak kadar civanmert bir kişilik sahibi olmalıdır.
    Öğretmen; bir eğitimci, bir rehber, bu ülkenin geleceğine şekil veren bir mimar, bir sanatkârdır. Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Hacı Bektaş-i Veli'yi, Ahmed Yesevi'yi, Mimar Sinan'ı yetiştiren öğretmendir, Alparslan'ı, Fatih'i, Yavuz'u ve Mustafa Kemal'i yetiştiren öğretmendir.
    Mustafa Kemal'in Kocatepe'den bakışıdır öğretmen olmak, dalga dalga sürüklemektir gençleri. Samsun'dan karanlığın üstüne doğmaktır öğretmen olmak. Önüne katıp cehaleti Ege de sulara gömmektir. Berrak bir Türkçe'dir öğretmen olmak, diline kültürüne sarılmaktır. Ay yıldız olup göklerde dalgalanmaktır öğretmen olmak. Sözün özü bir sevdadır öğretmen olmak, yüreklerde vatan vatan atmak, damarlarda bayrak bayrak dolaşmaktır.
    Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan, eğitim için desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum.
    Bu duygu ve düşüncelerle, her yerde ve her şartta görev yapan değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü´nü kutluyor, ebediyete irtihal etmiş, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Saygılarımla.” dedi.
    Emekli olan personele hizmet şeref belgesi verilerek, göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından Şehit Öğretmen sunusu gerçekleştirildi. 
    Devam eden program Benim Adım Öğretmen, Öğretmenin Sıradan Bir Günü adlı canlandırma, Bir Sevdadır Öğretmen Olmak, Atatürk Ortaokulu Öğretmen Korosu ve ikramla sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.