Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Melahat Kilimci Ortaokulu Tarafından TÜBiTAK Bilim Fuarı Düzenlendi

TÜBiTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında 25 Kasım 2021 Perşembe günü Melahat Kilimci Ortaokulu'nda Bilim Fuarı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2021 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2021 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Melahat Kilimci Ortaokulu Tarafından TÜBiTAK Bilim Fuarı Düzenlendi

Sertkan YILMAZ

    TÜBiTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında 25 Kasım 2021 Perşembe günü Melahat Kilimci Ortaokulu'nda Bilim Fuarı düzenlendi.
    Melahat Kilimci Ortaokulunda bu yıl 5'incisi düzenlenen TÜBiTAK Bilim Fuarına Fen Bilimleri alanında 5, Türkçe alanında5, Sosyal Bilgiler Alanında 2, Matematik Alanında 3, Beden Eğitimi alanında 2, ingilizce alanında 6,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında 2 proje olmak üzere toplam 25 proje 48 öğren-ci ve 13 danışman öğretmenin özverili çalışmalarıyla hazırlandı.
    Fuar açılışına ilçemiz Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, ilçemiz Belediye Başkan Av. Aydın Balkan, ilçemiz Jandarma Komutanı Teğmen Mert Kip, ilçemiz Emniyet Müdürü V. Ahmet Tunç, ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.
    Melahat Kilimci Ortaokulu Müdürü Ebru Baykal açılış konuşması yaptı. Baykal konuşmasında; “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Değerli Protokol Üyeleri, Okulumuz ile TÜBiTAK 'ın ortaklaşa yaptığı 4006 Bilim Fuarına hoş geldiniz.
    Bu Fuarların amacı, Öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır.
    Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda Fen Bilimleri alanında 5 proje, Türkçe alanında 5 proje, Sosyal Bilimler alanında 2 proje, Matematik alanında 3 proje, Beden Eğitimi alanında 2 proje, ingilizce alanında 6 proje, Din Kültürü  ve Ahlak Bilgisi alanında 2 proje olmak üzere toplam 25 Projeyi 48 öğrencimiz 13 danışman öğretmenin nezaretinde özverili  çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Yapmış olduğumuz bu etkinliğe katıldınız, bizleri onurlandırdığınız, için hepinize okulumuz adına teşekkür eder, Saygılar sunarım.” dedi.
    Batı Ekspres gazetesi olarak Fuarda Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik eder, bu tür fuarların her geçen gün artarak düzenlenmesini temenni ederiz. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.