Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hüseyin Özden, “Ekonominin Kitabını Yazmak”

Cumhuriyet Halk Partisi Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden, dolar kurunun rekor kırarak 10 TL'nin üzerine çıkmasını değerlendirdi. Bu mu ekonominin kitabını yazmak?” diyen Özden gazetemize yazılı açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2021 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2021 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Hüseyin Özden, “Ekonominin Kitabını Yazmak”

Sertkan YILMAZ

    Cumhuriyet Halk Partisi Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden, dolar kurunun rekor kırarak 10 TL'nin üzerine çıkmasını değerlendirdi. 
    “2 ay önce 8.30 TL olan ABD Doları geçtiğimiz hafta 10 TL'ye ulaştı ve bugünlerde 11 TL'ye koşuyor. Bu mu ekonominin kitabını yazmak?” diyen Özden gazetemize yazılı açıklamada bulundu. 
    CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden açıklamasında; “Halkın yaşadığı enflasyon %50'yi geçti, aldı başını gidiyor. Türk Lirasının yabancı paralara karşı değer kaybı hızla artıyor. 2 ay önce 8.30 TL olan ABD Doları geçtiğimiz hafta 10 TL'ye ulaştı ve bugünlerde 11 TL'ye koşuyor. Bu mu ekonominin kitabını yazmak? TL'deki değer kaybı yılbaşından beri %30'u geçti. Kurların nereye gideceği ve artan enflasyon konusunda kendisini ekonomist ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sabır diliyor.
    Milletin yağmur gibi gelen zamlardan çektiği geçim sıkıntısını görmeyen iktidar mensupları;
- 'Biz ekonominin kitabını yazdık.'
- 'Türkiye uçuyor.'
- 'Avrupa bizi kıskanıyor.'
- 'Dış mihraklar, yabancı güçlerin oyunu.'
- 'Porsiyonlarınızı küçültün.'
- 'Tok karnına alışverişe gidin.'
gibi söylemlerle milletin aklıyla dalga geçiyorlar.
    Bugün net asgari ücret 2 bin 826 TL ama açlık sınırı 3 bin 93 lira, işsiz sayısı 5 milyon 500 bin'den 8 milyona ulaştı. Her beş gençten biri işsiz, esnaf borcu borç ile kapatıyor, bugün sattığını yarın yerine koyamıyor, işçi emekli evine ekmek götüremiyor, sanayici yüksek girdi ve hammadde maaliyetlerinden dolayı üretemiyor, sınırlı da olsa hammadde bulamıyor, birer birer işçi çıkarıyor.
    Çiftçi tarlasını ekemiyor, artan mazot ve ilaç maaliyetleri, %400 zamlanan gübre fiyatları karşısında tarlasını ekse dahi gübresini atamaz hale geldi. Önümüzdeki yıllarda büyük verim kayıpları, üretim eksikliği ve sonunda kıtlıklarla karşılaşabiliriz.
    Soruyorum sizlere? Bu mudur 'Ekonominin kitabını yazmak.' Gerçek olan 20 yılda Cumhuriyet kazanımlarını birer birer satıp, yandaşa, müteahite peşkeş çekip, halkını fakirleştirip, ekonomiyi batırmaktan başka bir şey değildir.
    AKP ve tasdikçi küçük ortak artık Türkiye bu yükü taşıyamıyor, seçim vakti geldi, koyun sandığı millet kararını versin.
    Biz hazırız; Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde millet ittifakı olarak, dostlarımızla Kürt-Türk, Sünni-Alevi, senden benden demeden herkesi kucaklayarak, halkımızı refaha, huzura, özgürlüklere ulaştırmak ve Cumhuriyetimizi tekrar demokrasi ile taçlandırmak için yılmadan mücadele edeğiz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.