Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 Kasım Atatürk'ü Anma Gününde Atamızı Saygıyla Andık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 83. Yıldönümü olan 10 Kasım Çarşamba günü bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli tören ve etkinliklerle andık.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2021 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2021 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
10 Kasım Atatürk'ü Anma Gününde Atamızı Saygıyla Andık

Sertkan YILMAZ

    Atatürk'ün 83. Ölüm yıldönümü anma töreni programı 10 Kasım 2021 Çarşamba günü Atatürk anıtında yapıldı
    Tören ilçemiz Kaymakamı Reşit Ö-zer Özdemir, ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, ilçemiz Jandarma Komutanı Teğmen Mert Kip, ilçemiz Emniyet Müdür V. Ahmet Tunç, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Belediye ve il Genel Meclisi Üyeleri, muhtarlar, okullardan öğretmen, öğrenciler ve vatandaşların katılımları ile gerçekleştirildi.
    ilçemizde Atatürk'ün 83. Ölüm yıldönümü anma töreni programı saat 08:45'da Kaymakamlık Makamı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına Çelenk Sunma töreni ile başladı.
    Protokol sırasına göre çelenklerin sunulmasının ardından Saat 09:05'te sirenlerin çalmaya başlaması ile saygı duruşu ve akabinde istiklal Marşı okunmasıyla Anıttaki tören sona erdi.
    Çelenk Sunma töreninin ardından program saat 09:30'da Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonun' da devam etti. Saygı duruşu ve istiklal Marşı okunmasının ardından, günün anlam ve önemini  belirten konuşmayı Melahat Kilimci Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni inci Aksüt yaptı. inci Aksüt konuşmasında;
    “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım Sayın protokol üyeleri, değerli misafirler,
    Bugün burada Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83.yıldönümü münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz.
    Büyük Önder, fikir, ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde, aramızda hep yaşayan bir önderdir.
    Atatürk`ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; ‘Atatürk`ü ve en büyük eseri Cumhuriyet`i anlamak, Cumhuriyet`in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye`yi aydınlık yarınlara taşımaktır’
    Dünyanın en seçkin ve en saygın lideri şöyle diyordu:
    ‘iki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... ikinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her kösesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ideal için uğrasan, aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!’
    Mensubu olduğu Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. O'nun "Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim" sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.
    Bugün burada, bu daracık zamanda, Atatürk'ü anlatmanın imkânı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki hakkında binlerce kitap yazılan; sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk'ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk'ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir; çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir
    Hiç kimse bu muzaffer general, bu yılmaz devrimci, bu kahraman insan, bu halkçı lider kadar kendi ulusunun kalbine yakın olamamıştır.    
    Sevgili öğrenciler, ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, "Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz." demişti. Öyleyse sizler Atatürk gibi yüce bir insanın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk'ten almaktasınız.           Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır.
    Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından “Mustafa Kemal'e Giden Yol” Adlı Şiir okundu. Atatürk ile ilgili video gösteriminin ardından program “Atatürk'e Mektup” ile devam etti.  “Mustafa Kemaller Tükenmez” adlı şiir okundu. 
    Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesi ile devam eden program, “Atatürk Demek” adlı video gösterimi ile sona erdi.
    Batı Ekspres Gazetesi olarak Büyük Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83'üncü Yıldönümünde O'nu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.