Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgaristan Seçimleri için Soydaşlara Oy Kullanın Çağrısı

“Türkiye Cumhuriyetinde oturan Türk asıllı Bulgaristan vatandaşlarını Anayasal hakları olan seçme hakkını kullanmak üzere sandığa davet ediyoruz.” diyen Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş Türk asıllı Bulgaristan vatandaşları için oy kullanma çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2021 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2021 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Bulgaristan Seçimleri için Soydaşlara Oy Kullanın Çağrısı

Nilay YILMAZ

    Bulgaristan'da bir Türk'ün de aday olduğu 14 Kasım Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri için Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Türk asıllı Bulgaristan vatandaşlarını anayasal hakları olan seçme hakkını kullanmak üzere sandığa davet etti.
    “Türkiye Cumhuriyetinde oturan Türk asıllı Bulgaristan vatandaşlarını Anayasal hakları olan seçme hakkını kullanmak üzere sandığa davet ediyoruz.” diyen Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş Türk asıllı Bulgaristan vatandaşları için oy kullanma çağrısında bulundu.
    Güneş gazetemize yaptığı açıklamada; “14 Kasım 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek Bulgaristan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimlerinin, Türkiye'de ve Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımız için büyük önem arz etmektedir. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri aynı gün aynı anda gerçekleşecek olup liçna kartı veya pasaportu olan ilçemizde ikamet eden tüm soydaşlarımızı demokratik haklarına sahip çıkarak oy kullanmaya davet ediyoruz.” dedi.
    “Geçmişine sahip çık, geleceğine umutla bak” diyen Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, “14 Kasım 2021 Pazar günü Bulgaristan Cumhurbaşkanı ve genel seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip hemşehrilerimiz 75.Yıl ilkokulu (Eski Göçmen Evleri yanı) liçna kartlarını göstererek oy kullanabileceklerdir. Geçmişine sahip çık, geleceğine umutla bak. Oyunu kullan. 
    Oy kullanacak vatandaşlarımız için 14 Kasım 2021 Pazar günü Havsa'dan Saat: 10.00, 12.00, 14.00 ve 16.00 saatlerinde araç kalkacak olup Saat: 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00'da da Edirne'den ilçemize dönüş için araç kalkacaktır. Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak vatandaşlarımıza tüm desteği vereceğiz. Türkiye'den güçlü bir desteğin çıkması için tüm çifte vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Türkiye Cumhuriyetinde oturan Türk asıllı Bulgaristan vatandaşlarını Anayasal hakları olan seçme hakkını kullanmak üzere sandığa davet ediyoruz. Seçimlerin soydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.   

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.