Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Aktaş, “Millet Bizi Çağırıyor, Başbakan Meral Geliyor”

“Artık üreten değil ithal eden bir ülke haline geldik.” diyen iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş, gazetemize açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2021 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2021 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Hasan Aktaş, “Millet Bizi Çağırıyor, Başbakan Meral Geliyor”

Sertkan YILMAZ

    “Girdilerde fiyat artışı yüzde 150'yi aştı. Bu artışa acilen müdahale  edilmezse tarımsal alanda üretim düşüşü kaçınılmazdır.” diyen iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş gazetemize yazılı açıklamada bulundu.
    “Artık üreten değil ithal eden bir ülke haline geldik.” diyen Aktaş, "Çiftçinin borcu 220 milyar TL' yi geçti. Artık üreten değil ithal eden bir ülke haline geldik ve Vietnam dan Meksikadan Macaristan dan Kanada'dan baklagil ithal eder hale geldik. Yılbaşından beri asgari ücret 67 dolar geriledi. Gübre fiyatları ve yem fiyatlarının yükselişinin hızına yetişmek mümkün değil.
    Fiyat artışı yüzde 150'yi aştı. Bu artışa acilen müdahale  edilmezse tarımsal alanda üretim düşüşü kaçınılmazdır. Üretici önünü göremiyor. Üretimin düşmesi sonucunda hammadde sıkıntısınıda beraberinde getirecektir. Böyle bir durumda zaten yükselen yem fiyatlarının ne kadar yükseleceğini düşünmek bile istemiyoruz .Emir ile faiz düşürülmez. Sonuçlar ortada dolar 9 TL üzeri 10.5  gram altın 500 TL bandını aştı. Dolasıyla son günlerdeki verilere göre son bir yılda besi yüzde 53 süt yemi yüzde 55 sertfikali tohumluk buğday yüzde 40 ila 63 arasında elektrik fiyatları ise yüzde 56 arttı. Destek verilmeyen karma yem ve bitki koruma ürünlerine destek getirilmeli tarımsal sulamada kullanılan elektrikte vergi ve fonlar kaldırılmalı fiyatta düşüş sağlanmalı ve sertiflkalı tohumluk desteği arttırılmalıdır. Aksi takdirde ne üretici ne tarlasını ekebilecek nede hayvanını bakabilecek. Bizim Suriyeliler ve Afganlılar gibi gidebilecek ne bir ülke ne başka bir yerimiz  yok. Üretmek zorundayız ama nasıl üretelim. Girdilerle çiftçi giderek borç batağına sürüklenmektedir.
    Buradan sizlere söz veriyoruz. iYi Parti'nin her zaman projeleri olacak. iYi Parti'nin her zaman çözümleri olacak.iYi Parti'nin her zaman destekleri olacak. Ama iYi Parti'nin hiçbir zaman kayırdığı yandaşları olmayacak. Çünkü biz her daim haktan, her daim milletimizden yanayız. Çünkü biz projeye değil, ranta karşıyız!
    Bizim siyaset anlayışımızda, esas olan çözümdür. Çünkü vaat bir niyet, çözüm ise gerçektir. Milletimiz, artık vaatlerden sıkıldı. Tutulmayan sözlerle, yeteri kadar oyalandı. Milletimiz, artık gerçekleri duymak istiyor. Dertlerinin çözülmesini bekliyor. işte bu yüzden, Millet bizi çağırıyor! Türkiye'nin iYi ve cesur insanları! Şunu unutmayın ki; iktidar olmak, bir anlayış meselesidir. iktidar olmak, bir iddia meselesidir. iktidar olmak, bir çalışkanlık meselesidir. Ve Rabbim'e şükürler olsun ki; iYi Parti artık, Türkiye'nin, “de facto” iktidar partisidir. Millet bizi çağırıyor. Başbakan Meral geliyor.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.