Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkan; “ilçemiz için Bir Hayaldi, Gerçek Oldu”

ilçemize Havsa Gümrük Müdürlüğü kurulması ile ilgili olarak ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan'ın gerek Edirne’de gerekse Ankara’da çıkan engelleri aşmak için göstermiş olduğu uzun uğraş ve çabaları nihayet sonuç verdi. Ticaret Bakanlığı ilçemize Gümrük Müdürlüğü kurulmasına onay verdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2021 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2021 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Balkan; “ilçemiz için Bir Hayaldi, Gerçek Oldu”

Nilay YILMAZ

    “Bir hayalle başlıyor her şey. Havsa Gümrük Müdürlüğü ilçemize, bölgemize hayırlı olsun” diyen ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, “ilçemiz için çok önemli bir gelişme olan Havsa Gümrük Müdürlüğü'müzün kuruluşu Ticaret Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muş'un olurlarıyla onaylandı.”dedi.

    ilçemize Havsa Gümrük Müdürlüğü kurulması ile ilgili olarak ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan'ın uzun uğraş ve çabaları nihayet sonuç verdi. Ticaret Bakanlığı ilçemize Gümrük Müdürlüğü kurulmasına onay verdi.
    ilçemizde uzun yıllardır beklenen ve konuşulan alana yapımı planlanan ve Avrupa'nın en büyük lojistik merkezlerinden biri olacak Havsa Gümrükleme Alanı'nın Bakanlıktan onay müjdesi ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, tarafından açıklandı.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan'ın seçim vaatleri arasında da  yer alan “Havsa iç Gümrük Projesi” hayata geçiyor.
    Zarbun Çiftliği diye bilinen alan uzun zamandır adeta yılan hikayesine dönmüştü.  Yıllardır gümrük alanı olarak planlanmaktaydı. ilçemizin beklediği ve ilçemize katkı sağlayacak olan Havsa Gümrük Müdürlüğü'nün geçtiğimiz Ağustos ayında bir dizi ziyaret için Edirne'ye gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından ilk kez resmi olarak açıklanmasının ardından Bakan Muş'un olurlarıyla onaylandı.
    “Bir hayalle başlıyor her şey. Havsa Gümrük Müdürlüğü ilçemize, bölgemize hayırlı olsun”diyen ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, “ilçemiz için çok önemli bir gelişme olan Havsa Gümrük Müdürlüğü'müzün kuruluşu Ticaret Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muş'un olurlarıyla onaylandı. Adeta ilçemiz için bir hayaldi, gerçek oldu. Bazı büyük ve önemli projeler önce hayal ile başlıyor, sonrada takip ve uğraş ile gerçeğe dönüşüyor. Bizim içinde bu proje öyleydi. Gerek Edirne’de gerekse Ankara’da çıkan engelleri aşarak ilçemiz vatandaşlarına vermiş olduğumuz sözü tutmanın seçim vaatlerimiz arasında da bulunan ilçemizin adeta geleceğini şekillendirecek olan Havsa Gümrük Müdürlüğü kurulacağını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Desteklerinden dolayı Ticaret Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muş'a, Vekilimiz Dr. Fatma Aksal'a ve il Başkanımız Sayın Belgin iba'ya teşekkür ediyor ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 
    Ticaret Bakanlığı'nın Gümrük Müdürlüğü'ne onay verdiğini belirten belgede şu ifadeler yer alıyor: 
    “Kapıkule Gar Gümrük Müdürlüğüne alternatif olarak Edirne il sınırları içerisinde ithalat ve ihracat işlemlerinin yapılabileceği bir iç gümrük müdürlüğü kurulup kurulamayacağı ile ilgili olarak saha çalışmaları gerçekleştirilmiştir.
Söz konusu saha çalışmaları sonucunda;
    Edirne ili Havsa ilçesinin, Kapıkule Gümrük Kapısına 51 km mesafede olduğu ve Avrupa'ya olan dış ticaretimizin gerçekleştirildiği en büyük gümrük kapısı olan Kapıkule Gümrük Kapısı yol güzergahı üzerinde gümrük kapısına varış öncesinde 'son durak' niteliğinde önemli bir yer olduğu, ayrıca istanbul, Çanakkale ve Kırklareli ulaşım yollarının da kavşak noktasında bulunduğu, Havsa'da kurulacak bir gümrük müdürlüğünün Kırklareli iline de hizmet verebileceği, söz konusu gümrük müdürlüğünün 1915 Çanakkale Köprüsü, Malkara-Çanakkale Otoyolu ile ipsala, Keşan ve Uzunköprü'de kurulma çalışmaları devam eden organize sanayi bölgelerinin de Avrupa'ya uzanan ulaşım güzergahı üzerinde stratejik bir konumda olacağı tespit edilmiştir.
    Bu bilgiler çerçevesinde, Edirne ilinin artan dış ticaret hacmi ve söz konusu dış ti-aret hacminin arttırılmasına katkı sağlayacak devam etmekte olan çalışmalar, Havsa ilçesinin lojistik konumu, Kapıkule Gar Gümrük Müdürlüğünün faaliyet gösterdiği alandaki mevcut altyapı eksiklikleri ve Yüksek Hızlı Tren projesi nedeniyle Kapıkule Gar Gümrük Müdürlüğünün kara yoluyla yük taşınmasına yönelik hizmetlerinin önümüzdeki dönemde kesintiye uğrayabilme ihtimali hususları dikkate alındığında, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 465'inci maddesi ile 509'uncu maddesinin üçüncü fıkrasının ( c ) bendi u-arınca, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verecek 'Havsa Gümrük Müdürlüğü' adı ile bir gümrük müdürlüğü kurulmasının uygun olacağı mütalaa edilmektedir.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.