Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzel “Ayçiçek Hasadında Sona Gelindi”

Ayçiçek alımlarında da istediği fiyatları bulamayan ve girdi fiyatlarındaki muazzam artış çiftçileri pandemi ile boğuştuğumuz bu yıllarda zora sokuyor.” diyen Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel ilçemizde sona yaklaşan ayçiçeği hasadını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2021 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2021 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Uzel “Ayçiçek Hasadında Sona Gelindi”

Nilay YILMAZ

    Ayçiçek alımlarında da istediği fiyatları bulamayan ve girdi fiyatlarındaki muazzam artış çiftçileri pandemi ile boğuştuğumuz bu yıllarda zora sokuyor.” diyen Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel ilçemizde sona yaklaşan ayçiçeği hasadını değerlendirdi.
    Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Uzel; “Ayçiçek hasadında sona gelindi, Ayçiçek ekiminde birinci sırada olan bölgemizde bahar aylarından bu yana ektiğimiz bakımını yaptığımız ürünlerimizden ayçiçeğinin hasadı bitmek üzere.ilçemizde ayçiçeği hasadında sona gelindi.
    Gelişimi iyi seyreden gerekli yağışları alan ayçiçeklerinde sonrasında ilkyaz üstü dönemde bazı bölgelerde yaşanan dalgalı yağışlar verimleri büyük oranda olumsuz yönde etkiledi. Verimler kuru tarımda dekara 100 kg ile 250 kg arasında değişmekte. 
    Ayçiçek alımlarında da istediği fiyatları bulamayan ve girdi fiyatlarındaki muazzam artış çiftçileri pandemi ile boğuştuğumuz bu yıllarda zora sokuyor. Her sene umutlarla başladığımız ekim sezonumuz iklimlerinde etkisi ve girdi fiyatlarının da artışıyla umutlarımızı köreltiyor. 2020 yılında %1,6 azalan Ayçiçek üretimi yaklaşık 2.1 milyon tondu. Bu oran bu şartlarda 2021 yılı için merak uyandırıyor. Artık iklim değişikleri kaderimiz bunun farkındayız. Her geçen yıl değişen verimler bunu gösteriyor ki iklimler ve doğal afetler bizim çiftçiliğimizin en önemli basamağı.
    Severek yaptığımız bu dede mesleğimizin daha iyi şartlarda yapabilmek temennimiz Tüm çiftçi dostlarıma ve kardeşlerime hayırlı hasatlar diliyorum.” dedi.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.