Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa Halk Eğitimi Merkezinde Kurslar Başlıyor

Havsa Halk Eğitimi Merkezi (HEM) 2021-2022 eğitim öğretim yılı için açılacak kurslar için kayıtlar devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2021 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2021 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Havsa Halk Eğitimi Merkezinde Kurslar Başlıyor

Sertkan YILMAZ

    Başarılı olanlara belgelerinin verileceği kurslar ile ilgili olarak ilçemiz Halk Eğitimi Merkezi tarafından gazetemize yapılan açıklamada; “Merkezimiz tarafından 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 43 kurs açılmış ve bu kurslara 689 kursiyer kayıt yaptırmıştır. Kayıt yaptıranların 438'i kurslara devam edip belge almaya hak kazanmıştır. Açılan kurslar arasında 3 adet iş garantili kurs da bulunmaktadır. Bu kurslardan mezun olan 30 kişi iş başı yaparak çalışma hayatına katıldılar. Kurslarımızla köylerdeyiz uygulamasıyla köylerimizde tarım hayvancılık ve el sanatları alanında kurslar açtık. Yetişkinlere ve çocuklara yönelik resim kursları, el sanatları kursları açıldı. Gitar ve bağlama kursları da müzik kurslarımız arasında yerini aldı. Merkezimiz seneyi, 1 Hayat Boyu Öğrenme Haftası, 2 sergi ve müzik dinletileriyle kapattı. Kurslarımızı ve faaliyetlerimizi salgın şartları olumsuz etkilese de 2020-2021 eğitim öğretim yılı kurumumuz açısından oldukça verimli geçti.
    Merkezimizdeki eğitimler 2021-2022 eğitim-öğretim yılında da devam edecektir. Şu anda giyim üretim kursu, bilgisayar kursu, makine nakışları kursu ve çocuklara yönelik yabancı dil kurslarımız başladı, eğitimler devam ediyor. Devamında ise el sanatları, ingilizce (14 yaş üstü için), okuma-yazma, müzik (bağlama, gitar, koro, piyano), spor, tarım-hayvancılık, kalorifer, hijyen, resim, tığ örgü, tiyatro-drama kurslarını açmayı planlıyoruz. Bakanlığımız tarafından başlatılan Kurslarımızla Köylerdeyiz ve Hayat Boyu Öğrenen Mahalle uygulamaları çerçevesinde de çalışmalarımız devam edecek. 
    Halk eğitimi merkezleri bünyesinde 3700'den fazla kurs çeşidi mevcuttur. Bu kursların kimisi meslek edinip istihdam oluşturmaya, kimisi kişisel gelişime katkı sağlamaya yöneliktir. Kurslar sonunda başarılı olanlara belgeleri verilecektir. Vatandaşlarımız kurslarımıza katılarak meslek edinebilir veya zamanlarını verimli geçirebilir. Katılmak istenen kurs için 12 kişilik grup oluşturmak zorunludur. Her Zaman Her Yerde Herkes için Eğitim diyor tüm halkımızı kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz. Bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 336 12 47 numaralı telefondan bizleri arayarak kurslarımız hakkında bilgi alabilirler.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.