Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayinesi iştir Kişinin, Lafa Bakılmaz

Geçtiğimiz hafta esnaflar için önemli bir hafta idi. Nedeni ise Ahilik Haftasıydı. Esnaf Bayramıydı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2021 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2021 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Ayinesi iştir Kişinin, Lafa Bakılmaz

Nilay YILMAZ

    Bu yıl Türkiye genelinde Ahilik Yılı ilan edildi. ilçemiz bundan bi haber…
    Ahilik; Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu'da yaşayan halkın sanatı, ticarti ,ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Kendi kural ve kuralları vardır. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik  düzendir.
    Tüm dünyayı ve ülkemizi saran Korona virüs ile mücadele ettiğimiz süreçte esnaf ve sanatkarlarımız bu zorlu süreçte çok zorlu günler yaşadılar. iş yerleri kapandı. ilçemizde yeni normalleşme ile iş yerlerinde açılan yaralarını sarmaya çalışan esnafımız esnaf bayramı olarak da bilinen Ahilik Haftası'nda yine unutuldu. Başkanlık için adayın çok olduğu, seçim çalışmalarının başladığı Esnaf Odası'nda ne başkan nede adı geçen adaylar Ahilik Haftasında esnafı ziyaret etmediler. Bence oda başkanlarının özellikle bu zor günlerde esnafı ziyaret etmesi gerekmektedir. Çünkü onlar da Ahiliğin bayramını kutluyorlar, onlar da Ahiliğin pozisyonunda oturuyorlar. Onun için ilçe esnafına giderek ziyaret etmeleri gerekmektedir. 
    Ahilik Haftasında ziyaretler yapılacaksa esnafa yapılır. Sıra seçimlere geldiğinde şu kadar esnaf var yanımda diyen başkanlara soruyorum ahilik kutlamalarında neden yanınızda 1 tane bile esnaf yok. ilçenin ekonomisine, geleceğine yön verenlerin bakış açılarını değiştirmesi gerekir. Atalarımız ne de güzel demiş ‘Ayinesi iştir Kişinin, Lafa Bakılmaz…’
    Ahilik Geleneğini Yerine Getiren Bir Tek Başkan Balkan Oldu
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan geçtiğimiz hafta Ahilik Haftası olması sebebi ile sanayimizin en eski esnafını ziyaret etti.
    ilçemiz sanayisi en eski esnafı ve ilçemizin ilk mermercilerinden olan Mümin Çepkenli ustayı ziyaret eden Başkan Balkan Ahilik Haftası münasebetiyle kendisine saat hediye etti.
    Yapılan bu ziyarette benim aklıma acaba Esnaf Odası'nın yeni başkan adayı ilçe Belediye Başkanı Balkan mı? sorusunu getirdi.
    Toplumun temel taşını oluşturan ve yağmur çamur demeden çalışan, üreten ve ülke ekonomisine küçük sermayelerle ciddi katkı sağlayan esnafımızın Ahilik Haftasını kutluyor, önümüzdeki yıllarda hatırlanmamızı diliyorum….

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.