Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“SRC Belgelerinde Yaş sınırı 69'a Yükseltildi”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından şoförler odası federasyonlarına gönderilen yazıya göre Covid-19 tedbirleri kapsamında SRC belgesi bulunan şoförler için yaş sınırı, SRC-5 belgesi hariç 31 Aralık 2023 tarihine kadar 69 yaşından gün almamak kaydıyla yeniden düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2021 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2021 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“SRC Belgelerinde Yaş sınırı 69'a Yükseltildi”

   Sertkan YILMAZ

    Havsa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Cam, yeni düzenlemeyle ilgili olarak gazetemize açıklamada bulundu.
    Havsa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Cam açıklamasında, “Bilindiği üzere Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği'nde karayoluyla ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülerin mesleki yeterlilik belgeleri ile çalışabilecekleri sürelere ilişkin yaş sınırlaması bulunmaktadır. Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle alınan tedbirler kapsamında bakanlık da sektöre yönelik birçok tedbir almakta olup, bu tedbirlerle salgının sektörde meydana getirdiği olumsuz etkiler en aza indirilmeye çalışılmaktadır. Bu kapsamda, dünyada ve ülkemizde yaşanan normalleşme süreci çerçevesinde artan ticaret hacmi ile beraber sektörde oluşan mesleki yeterlilik belgesi sahibi sürücü ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla, karayolu taşımacılık sektöründen gelen talepler de dikkate alındı. Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan, mesleki yeterlilik belgesi sahibi sürücüler için, her iki Yönetmelikte yer alan yaş sınırlamasının 31.12.2023 tarihine kadar '69 yaşından gün almamış olmak' şeklinde uygulanması hususunda düzenleme yapıldı. Bu doğrultuda; SRC türü (SRC-5 hariç) Mesleki Yeterlilik Belgesi süresi biten veya bitimine 3 ay süre kalan sürücülerin, şoförlük mesleği bakımından bedeni ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren başvuru tarihi itibariyle son bir ayda alınmış sağlık raporu ve Psikoteknik Değerlendirme Raporu ile birlikte 15.09.2021 tarihi itibariyle başvuru yapabilirler.
    Yapılacak değerlendirme sonucu başvurusu uygun bulunan sürücülerin belgeler e-Devlet Sistemi üzerinden düzenlenecektir. 
    Yaklaşık 3 yıl gibi bir çalışmadan sonra çıkan bu düzenlemenin ülkemizdeki şoför esnafına ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar şoför esnafımız tarafından istenen ve beklenilen düzenleme gerçekleşmiş oldu. Sektörümüzün öncelikli konuları arasında yer alan, sürücü yaş şartının artırılması talepleri ile ilgili yapılan düzenleme için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, konfederasyonumuza,teşekkür ediyor dünyada doğumdan ölüme kadar her canlıya hizmet veren şoför esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.