Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde Kuru Fasulye Ekili Tarlalar incelendi

“Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında ilçemize bağlı Arpaç köyünde proje uygulanan alanlarda incelemelerde bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2021 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2021 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde Kuru Fasulye Ekili Tarlalar incelendi

Nilay YILMAZ

    Kuru fasulye üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan “Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında ilçemize bağlı Arpaç köyünde proje uygulanan alanlarda incelemelerde bulunuldu.
    Havsa ilçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Kartal konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı yazılı açıklamada;Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Müdürlüğümüzce yürütülen Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi ile ilgili ilçemiz Arpaç Köyünde il Müdürümüz Sayın Atilla Bayazıt, Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Proje izleme ve Sektörel Veriler Birim Koordinatörü, ilimiz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü, ilçe Müdürlüklerimiz, proje sorumlusu Teknik elemanlarımız ve proje paydaşı üreticilerimizin katılımlarıyla proje uygulanan alanlarda incelemelerde bulunuldu.
    Proje kapsamında ilçemizde 8 köyde 25 üreticiye 122 da alanda ekilmek üzere 1180 kg %75'i Bakanlık destekli olmak üzere kuru fasulye tohumu dağıtımı gerçekleştirildi..
    Yapılan incelemelerde ekilişlerin sorunsuz bir şekilde tamamlandığı, bitki gelişimlerinin yeteri düzeyde olduğu ve çiçeklenme döneminin tamamlandığı gözlemlendi. 
    Bitkisel Üretim Genel Müdürü ile üreticilerimiz telefon aracılığıyla direkt olarak görüştürülerek bilgi alışverişinde bulunmaları ve yeni projeler ile ilgili taleplerini birinci ağızdan iletmeleri sağlanmıştır.” dedi.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.