Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ilk Tohumlarımızı Ekim Ayı içerisinde Birlikte Ekeceğiz”

Geçtiğimiz ay Havsa Belediyesi Kadın Meclisi'ne Recep Özen Kır Bahçesinde Kır Bahçesi'nde Kadın Meclisi'nde üreten kadınlarımız ürünlerini sergileyip satabilmelerine imkan sağlayan Başkan Balkan bu kez de yeni bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2021 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“ilk Tohumlarımızı Ekim Ayı içerisinde Birlikte Ekeceğiz”

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan ilçemiz üretici kadınlarına destek olmaya devam ediyor.
    Geçtiğimiz ay Havsa Belediyesi Kadın Meclisi'ne Recep Özen Kır Bahçesinde Kır Bahçesi'nde Kadın Meclisi'nde üreten kadınlarımız ürünlerini sergileyip satabilmelerine imkan sağlayan Başkan Balkan bu kez de yeni bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı.
    Havsa Belediyesi, Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksek Okulu ve Havsa Belediyesi Kadın Meclisi ortaklığında yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, “Güçlü ve üreten kadınlarımızın ürettikleri ürünlere destek olmaya devam edeceğiz. Havsa'da kadınların çalışma heyecanı, üretimi, ekonomik hayata katılımı artarak devam ediyor ve edecek. Belediyemiz, Trakya Üniversitesi Havsa MYO ve Havsa Belediyesi Kadın Meclisi ortaklığında yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz.
    Projemiz ile Havsa Meslek Yüksek Okulu bahçesinde, yüksekokulumuz koordinesinde yetiştireceğimiz ada çayı, biberiye, oğul otu, lavanta ve edirne gülü'nü serbest piyasada kadın meclisimiz vasıtası ile değerlendireceğiz.
    ilk tohumlarımızı ekim ayı içerisinde birlikte ekeceğiz. inşallah kadınlarımızın ürettiklerini ticarete kazandıracağız. Her zaman dediğim gibi destek bizden,üretmek sizden.inşallah birlikte daha çok güzel işler yapacağız.” dedi.
    Havsa Belediyesi Kadın Meclisimizi üyeleri adına gazetemize açıklamada bulunan Yeter Yılmam yaptığı açıklamasında; “Ürettiğimiz ürünleri ve ilçemizi tanıtmak istiyoruz. Bunu da başaracağız. Hep birlikte çalışarak, üreterek çıktığımız bu yolda başarılı olacağız. Kaynaklarımızı etkin kullanarak Havsa Belediyesi Kadın Meclisimizi güçlendireceğiz. Bu noktada bizimle dayanışma gösteren, bizlere güvenen ve desteğini hiç esirgemeyen  ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan'a   teşekkür ediyoruz.” dedi.
    Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokul müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan “Öncelikle böyle bir projeye önderlik ederek bizleri üretici kadınlarımı ile bir araya getirdiği için Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan’a teşekkür ediyorum. Yüksekokulumuz kampüsünde boş alanlar var. Hem buraları değerlendirmek, okulumuza görsellik kazandırmak hem de farkındalık oluşturmak amacıyla 2020 yılında bitkilendirme çalışmalarına başladık. 
    250 adet gül ve 2500 adet lavantadan oluşan ön bahçemiz birinci yılını tamamladı. Ayrıca küçük parseller halinde adaçayı, biberiye, oğulotu ve kekik gibi tıbbi-aromatik bitkiler yetiştiriyoruz. Yüksekokulumuza gelen misafirlerimize bahçemizden bitki çayları ikram ediyoruz ve çok beğeniliyor. Gelecek yıl ürünümüz daha fazla olacak. Bunların değerlendirilmesi için planlar yapıyoruz. Tam da bu noktada Havsa Belediyesi Kadın Meclisi ile yapılacak ortak çalışmalar anlam kazandı.
    Havsa Belediyesinin desteği ile gelecek yıl daha fazla ürün ortaya çıkarmayı ve bunu değerlendirmeyi planlıyoruz. Havsa Meslek Yüksekokulu arazi-su kaynağı temini ve teknik danışmanlığı, Havsa Belediyesi arazinin işlenmesi ve toprak hazırlığını, Havsa Belediyesi Kadın Meclisi üyeleri de ekimden hasada kadar olan işgücü ihtiyacını karşılayarak ortak bir çalışma başlatıyoruz. Gül reçeli, lavanta kurusu, adaçayı, biberiye ve oğulotu üretimi yapmayı düşünüyoruz. Böylece akademi, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının örnek bir çalışmasını ortaya çıkaracağız.” dedi. 
    Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan ile birlikte Yüksekokul ziyareti yapan koopretaif üyeleri lavanta ve gül bahçesini ge-zerek Yüksekokul müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan'dan bilgi aldılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.