Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Aktaş,“Çiftçi Bitkin,Vatandaş Küskün”

Geçtiğimiz günlerde çeltik alım fiyatları açıklanmasının ardından iYi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş, “Açıklanan fiyatlar üreticiyi tatmin etmedi.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2021 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2021 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Hasan Aktaş,“Çiftçi Bitkin,Vatandaş Küskün”

Nilay YILMAZ

    Aktaş; “Çeltik fiyatlarımız açıklandı. Çiftçimizin memnuniyeti açısından baktığımızda fiyatlar üreticinin beklentisini karşılamadı. Çünkü geçen yılla bu yıl arasında maliyetlerde minimum yüzde 100 artış oldu.
    Pandemi dolayısıyla Dünya'da ve ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar, bütün Dünya ülkelerinde tarım ve gıda sektörünün dolayısıyla üretiminin önemini bir kez daha hatırlatmasına rağmen ülkemizde çiftçimize verilen değeri açıklanan fiyatlar tekrar bizlere göstermiştir.” dedi.
    “Bölgemizde halen ayçiçeği hasadı devam ediyor gümrük vergisi sıfırlanıyor, yurt dışından ayçiçeği geliyor.” diyen Aktaş, “Bu yanlış uygulamalardan dönülmesi gerekmektedir.” dedi.
    iYi Parti Havsa ilçe Başkanı Aktaş; “Bölgemizde ayçiçeği hasadı yapılıyor, fiyat açıklanmıyor, her yıl olduğu gibi bu yılda gümrük vergisi sıfırlanıyor, yurt dışından ayçiçeği geliyor. Hal böyle olunca ülkemizde maalesef çiftçi bitkin, vatandaş küskün.
    Bu yanlış uygulamalar çiftçiyi üretime küstürmekten başka bir şeye yol açmayacakken kısa zamanda bu yanlıştan dönülmesi gerekiyor.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen canla başla çalışan tüm çiftçilerimize sağlıklı ve bereketli hasatlar diliyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.