Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Havsa 98. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

CHP Havsa ilçe Örgütü 98. kuruluş yıl dönümünü 09 Eylül 2019 Perşembe günü Atatürk anıtına çelenk koyarak kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2021 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2021 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
CHP Havsa 98. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Sertkan YILMAZ


    Törene, CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden, CHP yönetim kurulu ve partililer katıldı. Ata'nın huzuruna gelen Cumhuriyet Halk Parti'liler, saygı duruşuna müteakip istiklal Marşı'mızın okunmasının ardından, Atatürk Anıtı'na çelenk koydular. CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;
“Değerli Cumhuriyet Halk Partililer;
    19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan Milli Mücadele, 9 Eylül 1922'de izmir'de düşmanın denize dökülmesi ile son buldu.  Emperyalizme ve işgalcilere karşı, dünyaya verilen en şanlı mücadeleyi milletimiz kazandı. Kurtuluş Savaşı'nın zaferle taçlanmasının ardından bağımsızlığın adım adım inşa edilmesine sıra geldiğinde 9 Eylül 1923'te Cumhuriyet Halk Partisi kuruldu.
    Rumeli ve Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin birleşmesi ile savaş meydanlarında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, “Kurtuluşun ve Kuruluşun” mimarıdır.
    Milli Mücadelemizin, Egemenlik ve Bağımsızlık bilincini, Cumhuriyet değerlerine ve Önderimiz Atatürk devrimlerini taşıyan ve yaşatan, dünün olduğu gibi, bugün ve yarınların umudu, barışın, demokrasinin, özgürlüklerin ve adaletin bu ülkedeki tek teminatıdır.
    Ülkemizi içine düştüğü karanlıktan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, tüm kesimleri kucaklayarak, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, dostlarımızla, Millet ittifakı ortaklarıyla, tek adam yönetimine son verip, demokrasi içerisinde Cumhuriyetimizin 100. yılında tekrar Parlamenter Demokrasi ile taçlandırmak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.
    Değerli dostlar, biz kazandığımızda Türkiye kazanacak, gelecek kazanacak, halk kazanacak.
Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer;
    Bugün 9 Eylül, izmir'in Kurtuluşunun 99., Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 98. yılı hepimize kutlu olsun. Başta kurucu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ismet inönü, silah arkadaşları ve vefat eden partililerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.