Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa Meslek Yüksekokulu Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlıklarını Tamamladı

Yükseköğretim Kurulu 2021-2022 eğitim-öğretim yılının yüz yüze başlaması yönünde karar almasıyla 27 Eylül 2021 tarihinde başlayacak olan 3 bö-lüm ve 5 ders programı için Havsa Meslek Yüksekokulu'nda hazırlıklar tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2021 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2021 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Havsa Meslek Yüksekokulu Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlıklarını Tamamladı

Sertkan YILMAZ

    Bütün dünyayı etkileyen salgın hastalık birçok sektörde olduğu gibi eğitim faaliyetlerini de olumsuz etkilendi. Ancak sağlık sektöründe yaşanan gelişmeler ve pandemiye karşı edinilen tecrübe yaşam faaliyetlerini normale döndürmek için umut ışığı oldu.
    Trakya Üniversitesi'nin birçok biriminde olduğu gibi Havsa Meslek Yüksekokulu'nda da 15 Mart 2020 tarihinden beri uzaktan online eğitim yapılmaktadır. Yükseköğretim Kurulu 2021-2022 eğitim-öğretim yılının yüzyüze başlaması yönünde karar almasıyla nihayet okullarımız öğrencilerine kavuşacaktır. 27 Eylül 2021 tarihinde başlayacak olan dersler için Havsa Meslek Yüksekokulu'nda hazırlıklar tamamlandı.
    Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Havsa Meslek Yüksekokul müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan “Pandemi sürecinde yaklaşık 2 yıl boyunca öğrencilerimizden uzak kaldık. Bu süreçte Yüksekokulumuzdaki dersler uzaktan eğitim yoluyla yürütülmüştür. Eğitim kadromuz her ne kadar öğrencilerimize faydalı olmak için elinden geleni yaptıysa da online eğitimin her alanında yüzyüze derslerdeki başarı yakalanamamaktadır. Bu nedenle bizler derslerimizi yüzyüze yapacak olmaktan dolayı sevinçliyiz. Tedbirleri elden bırakmadan dönemi başarılı bir şekilde tamamlayacağımıza inanıyoruz. 
    Yüksekokulumuzda 3 bölüm ve 5 program altında eğitim-öğretim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yıl birinci tercihlerde kontenjanlarımız tam olarak dolmamıştır. Ancak kontenjan boşlukları yükseköğretim kurumlarının neredeyse tamamında söz konusudur. YKS'deki puanların düşüklüğü nedeniyle yaşanan bu durum pandeminin etkilerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle YÖK 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanının TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanmasına karar vermiştir. Bundan dolayı kontenjanların ikinci ve üçüncü tercihlerde dolacağını tahmin ediyoruz.  
    Yüksekokulumuz eldeki imkanlar dahilinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamaması için gerekli olan tedbirleri almıştır. Akademik ve idari kadromuzun tamamı en az iki doz aşı olmuştur. Derslerimiz YÖK'ün belirlediği esaslar çerçevesinde %60 yüzyüze, %40 çevrimiçi olarak yapılacaktır. Kalabalık sınıflarda gruplar oluşturulacak ve öğrenciler derslere dönüşümlü olarak geleceklerdir. Yüzyüze ders süreleri kısaltılmış, sınıfların havalandırılması için ders araları uzatılmıştır. Her sınıfta 4 m2'ye bir öğrenci düşecek şekilde seyreltilmiş oturma düzeni planlanmıştır. Yüksekokul binamıza girişte öğrencilere aşı bilgileri ve PCR testi sorgulaması için güvenlik tedbirleri alınmıştır” dedi. 
    Ayrıca Prof. Dr. M. Tan “Yüksekokulumuz Havsa için çok değerlidir. Elbette eğitim-öğretimde en önemli sorumluluk okul idaresine ve öğretim elemanlarına düşmektedir. Bunun yanında yerel yönetimlerin ve Havsa halkının da desteğine ihtiyacımız var. Yüksekokulumuzu daha güzel noktalara taşımak ve öğrencilerimizi daha sağlıklı eğitebilmek için bütün paydaşlarımızın katkı sunacağına inanıyoruz.” diye ekledi. 
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.