Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzel, “Ayçiçeğinde Fiyat 6 Lira Olmalı”

Edirne Ziraat Odaları il Koordinasyon Kurulu, 23 Ağustos 2021 Pazartesi günü (dün) Edirne Ziraat Odasında başlayan ayçiçeği fiyatları hakkında değerlendirme yapmak üzere toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2021 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2021 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Uzel, “Ayçiçeğinde Fiyat 6 Lira Olmalı”

Sertkan YILMAZ

    Edirne Ziraat Odaları il Koordinasyon Kurulu ayçiçeğindeki fiyat beklentilerinin 6 lira olduğunu belirtti.
    Konu ile ilgili olarak Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel gazetemize yaptığı yazılı açıklamada; “Edirne Ziraat Odaları il Koordinasyon Kurulu 23 Ağustos 2021 Pazartesi günü (dün) Edirne Ziraat Odasında başlayan ayçiçeği fiyatları hakkında değerlendirme yapmak üzere toplandı.
    Ülkemizin bitkisel ham yağ ve yem sanayisinin önemli bir ihtiyacı olan ayçiçeği ürün hasadı ülkemiz üretiminin %50'sini karşılayan Trakya bölgemizde başlamıştır. Ancak fiyatlardaki belirsizlik değerli üreticilerimize tedirgin etmektedir. Girdi fiyatlarındaki artış gübrede son 1 yılda %120 ile %160, mazotta %38 tohumda %35 olmuştur. Genel olarak maliyet artışımız ise %40 oranlarını bulmuştur. Bu maliyet artışları ile birlikte hükümetimizden gübre, tohum ve prim desteklerinin bu şartlar göz önüne alınarak tekrar revize edilmesi, ayçiçeği alım fiyatlarının 6 TL/Kg oluşması çiftçilerimizde önümüzdeki yıl tekrar ayçiçeği ekimini cazip hale geleceği Ziraat Odalarımız tarafından öngörülmüştür.
    Çiftçimizin ayçiçeği fiyatlarındaki beklentisi karşılanmaması durumunda ise üreticimiz önümüzdeki yıl kanola ekilişine yönelecek ve ekim alanı azalan ayçiçeği ile birlikte gelecek sezon ülkemizin bitkisel ham yağ açığı daha da artacaktır.
    Geçmiş yıllarda hasat dönemlerinde üreticimizin kollamak adına uygulanan gümrük vergilerinin bu yıl da geç kalmadan uygulanmasını Ziraat Odaları olarak hükümetimizden talep ediyoruz.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.