Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde 15 Temmuz Coşkusu Yaşandı

FETÖ terör örgütü tarafından geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımız tüm Türkiye'yle aynı anda ilçemizde de anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2017 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2017 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde 15 Temmuz Coşkusu Yaşandı

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Hükümet Konağı önündeki  programda Türk bayraklarıyla halkın demokrasi zaferi bir kez daha hafızalarda canlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hitabı dev ekrandan izlendi. 
15 Temmuz'un 1'nci yıldönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de halkın yoğun katılımıyla anıldı.
    ilçemiz Kaymakamlığı  tarafından düzenlenen programa Süloğlu Kaymakamı Havsa Kaymakam Vekili Yusuf Cankatar,ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin,ilçe Emniyet Müdür Vekili Süleyman Demiraslan,ilçe Jand.Kom.Vekili Erkan işler,AK Parti Havsa ilçe Başkanı Adnan Aladağ,Siyasi Parti Temsilcileri,Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Daire Amirleri ve vatandaşların katılımı vardı.
    ilçemizde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında  15 Temmuz 2017 Cumartesi günü ilçemiz Hükümet Konağı önünde yapılan program Saat 20.30'da  katılan vatandaşlarımıza ikram  ile başladı.
    Süloğlu Kaymakamı Havsa Kaymakam Vekili Yusuf Cankatar, yaptığı konuşmasında,”Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım,Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kıymetli Amirleri,
Siyasi Partilerin Değerli Başkanları,
Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları,
Bugün bu meydanı boş bırakmayarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma noktasında ki kararlılığını ortaya koyan, Demokrasiye ve Milli birliğe verdikleri önemi açıkça sergileyen değerli Havsalılar,
Saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler,
Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum…
    Milletimizin en önemli zaferlerinden biri olan bugün 25 Ekim 2016 tarihinde Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiştir. 15 Temmuz gecesi gerçekleşen, hain darbe girişiminin unutulmasına ve unutturulmasına izin vermemek ve de aziz şehitle-rimizi ve gazilerimizi hayırla anmak amacıyla bugün bu meydanı doldularan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyor, demokrasi zaferimizi candan kutluyorum. 
Kıymetli Misafirler,
    Bundan tam 1 yıl önce bugün, aziz milletimizin şanlı tarihine derin bir yara açan kanlı bir kalkışma gerçekleşmiş, mazizi şanla, şerefle dolu gazi ordumuzun içine sızmış bu hainler milletimizin silahlarını aziz ve fedakâr milletimize doğrultarak, ülkemizin geleceğine, milletimizin özgürlüğüne pranga vurmak istemişlerdir.
    Dünyada emsaline rastlanmayan bir ihanetin içinde olan bu hainler, köprüleri ve yolları tanklarla keserek, kendi vatandaşına kurşun sıkmış, silah arkadaşlarını şehit etmekten çekinmemiş ve aziz milletimizin birlik ve beraberliğinin simgesi olan gazi meclisimizi bombalayarak ülkemize kanlı bir gece yaşatmışlardır.
    Bu hain kalkışmanın içerisinde olan, asker kılığına girmiş teröristler, devlet büyüklerimizin çağrısıyla meydanlara inen, kahraman milletimiz ve vatanına, milletine, bayrağına bağlı asker ve polislerimiz tarafından bastırılmış, egemenliğin yegâne sahibinin millet olduğu kuvvetli bir biçimde perçinlenmiştir.  
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabede belirttiği üzere “istiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin!” ifadeleri 15 Temmuz gecesi milletimizin parolası olmuştur.
Değerli Havsalılar,
    Bugün millet olarak, yurdun dört bir köşesinde demokrasi zaferimizi büyük bir coşkuyla kutlayabiliyorsak, bunun yegâne sahibi, yüce milletimizin bizatihi kendisidir. 
    O gün tüm farklılıklarını bir kenara koyarak, tüm siyasal düşüncelerinden arınarak, tek paydada birleşen milletimiz, akın akın meydanları doldurarak adeta tüm dünyaya bir demokrasi dersi vermiştir.
    Asil milletimizin 15 Temmuz Destanı bize bir kez daha göstermiştir ki, söz konusu vatan olduğun da milletimiz Malazgirt'te olduğu gibi, Çanakkale'de olduğu gibi, Dumlupınar'da olduğu gibi kutsal vatan topraklarını sahiplenmekteki kararlılığını sonsuza dek sergileyecektir.
Kıymetli Misafirler,
    15 Temmuz gecesi tüm yurtta, camilerimizden okunan salalar ölümün değil, kutsal vatan toprağına, şanlı bayrağına ve kutsal saydığı tüm değerlerine sahip çıkan bir milletin uyanışının ve düşmanlarına karşı kükreyişinin bir sembolü olmuştur.
    Şunu unutmamalıyız ki büyük devletimiz, milletine silah çekenleri, vatandaşlarının üzerine tankla yürüyenleri, kendi gazi meclisini bombalayacak kadar gözü dönmüş bu canileri, en ağır şekilde cezalandıracak kudrete sahiptir. Bu sapkın örgütün tüm unsurları devletimizden elbette temizlenecektir. Şehit ve gazilerimizin kanı asla yerde kalmayacak, milletimizin meydanlarda sürdürdüğü şanlı demokrasi direnişinin gereği yerine getirilecektir.
    15 Temmuz hain darbe girişimi bağımsızlığımızı, birlik ve bütünlüğümüzü, demokrasimizi ve cumhuriyetimizi hedef almakla birlikte vatandaşlarımızla köklü devlet kurumlarımız arasında ki gönül bağını da tahrip etmeyi amaçlamıştır. Büyük milletimiz, bağrından çıkarmış olduğu ve peygamber ocağı olarak gördüğü şanlı ordumuzun her daim yanında olacaktır.
Değerli Havsalılar,
    Büyük milletimiz dün olduğu gibi bugünde vatansızlara, bayraksızlara, millet nedir bilmeyen alçaklara kutsal vatan toprağının her bir karışında kanının son damlasına kadar direnerek milli namusumuz şanlı bayrağımızın yurdumuzun dört bir yanında dalgalanmasını sağlayacaktır.
    Bugün vesilesiyle, hain darbe girişiminin meydana geldiği o gece vatanımızın ve milletimizin istiklali ve istikbalinin yanında yer alan, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm siyasi parti temsilciliklerimize, yerel yönetimlerimize, sivil toplum kuruluşlarına, asker, polis, sivil tüm memurlara ve özellikle de aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.
    Konuşmamı burada sonlandırırken 15 temmuz gecesi hain kalkışmada hayatını kaybeden şehitlerimizi ve vatan için bayrak için can vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, gazilerimize Allahtan acil şifalar dileyerek hepinizi saygıyla selamlıyorum.”dedi.
    Darbe gecesini anlatan spotların hazırlanan ekranda izlenmesi nin ardından  Şehit olan vatandaşlarımız için Kuran – ı Kerim okundu.Gençliğin demokrasiye olan inancını, güvenini belirten şiirlerin okunmasının ardından program Mehteran gösterisi ve orotoryo gösterisi  ile devam etti.     
    Daha sonra vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma etkinliğindeki konuşmasını dinledi. Alandan ayrılmayan vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.