Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Havsa ilçe Başkanlığı: “itibardan Tasarruf Olmuyor”

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde yayınlanan 'Kamuda Tasarruf' genelgesine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2021 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
CHP Havsa ilçe Başkanlığı: “itibardan Tasarruf Olmuyor”

Sertkan YILMAZ

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile ilgili olarak CHP Havsa ilçe Başkanlığından gazetemize yapılan yazılı açıklama şöyle;
    “Geçen hafta Cumhurbaşkanlığı tarafından kamuda tasarruf genelgesi yayınlandı, AKP iktidari tarafından 2002 yılından beri 6. tasarruf genelgesi yayınlanıyor.
    Bu genelgeyle kamuda ve belediyelerde mülk ve taşıt alımları yasaklanıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre; kamu kurumlarında 2020 yılındaki taşıt sayıları, 2023 sonuna kadar en az yüzde 20 oranında azaltılacak. Hizmet binası, lojman, memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri ile bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacak.
    Kamu kurum ve kuruluşlarınca taşıt alımları ihtiyaç analizlerine dayandırılacak, acil ve zorunlu haller dışında her ne suretle olursa olsun yeni taşıt alınmayacak. 
    Fakat aynı genelgede, Cumhurbaşkanlığı idari işler Başkanlığı ve TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği bu tasarruf genelgesinın dışında bırakılıyor.
    Cumhurbaşkanı saraya doymuyor, Okluk Koyu ve 400 odalı Yazlık Saray devam ediyor.
    Bugün yurttaşa, fakir fukaraya sabır ve şükür ile porsiyon küçültmesi tavsiye ediliyor.
    Yine geçen hafta belediyemize Cumhurbaşkanlığı tarafından 540.000 liralık hibe makam aracı geliyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, sözde tasarruf açıklıyorsun ama itibardan da tasarruf etmiyorsun. itibar sadece Cumhurbaşkanına değil Havsa Belediye Başkanı'na da lazım!
    Tasarruf ediyorum diye iki yıldır işçilerin sendika anlaşmasından doğan haklarını ödemiyorsun, üç aydır sadaka gibi bir kaç lira ödeyip, yeni sözleşme zamanı geldiği halde, işçilerle anlaşıp sözleşme yapmıyorsun. AKP zihniyeti hep aynı itibardan tasarruf etmiyor ama iş kaygısıyla gelecek kaygısıyla sesini çıkaramayan, bu hayat pahalılığında geçim sıkıntısı çeken işçiden tasarruf yapmasını biliyorsun.
    Değerli hemşehrilerimiz, CHP iktidarında dün olduğu gibi yarın da emeğin hakkını gözeterek sonuna kadar yanında olup, milletin ortak menfaatlerini koruyup kollayarak Sözde değil Özde hizmet etmeye çalışacağız.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.