Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çığla, “Bunun Sorumlusu Bizler Değiliz, Sorumlusu AK Partili Belediye Başkanıdır”

CHP Havsa il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla, Havsa Belediyesi Canlı Hayvan Pazarının modernize edilmesi için 2019 yılında il Özel idaresi bütçesinden ayrılan 2 milyon 200 bin liralık ödeneğin onaylandığını, bütçesi ve planlarının hazır olduğunu ancak projenin yapılmadığını ve 2 milyon 200 bin liralık ödenek alınmadığı için zaman aşımına uğradığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2021 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Çığla, “Bunun Sorumlusu Bizler Değiliz,  Sorumlusu AK Partili Belediye Başkanıdır”

Nilay YILMAZ

    “Bunun sorumlusu bizler değiliz, sorumlusu AK Partili Belediye Başkanıdır” diyen CHP Havsa il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla, “Havsa'ya hayvan pazarının yapılması için bir gün önce verilen karar iki gün içinde komisyon çalışmaları yapılarak hayata geçirilmiş ve 2 milyon 200 bin lira gibi bir para onaylanarak bütçemize katılmıştır. Bu para onaylandı, bütçesi planları hazır ne hikmetse yapılmadı. Bunun sorumlusu bizler değiliz, sorumlusu AK Partili Belediye Başkanıdır.” dedi.
    Edirne il Genel Meclisi Haziran Ayı toplantılarının birincisi geçtiğimiz günlerde il Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş Başkanlığında başladı. Mecliste gündem dışı söz alan CHP Havsa il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla, ilçemizde bulunan Trakya'nın en büyük hayvan pazarının modernize edilmesi için 2019 yılında il Özel idaresi bütçesinden ayrılan 2 milyon 200 bin liralık ödenek ile ilgili konuştu. 
    ilçemize yapılması planlanan hayvan pazarının bir yılı aşkın süredir yapılmadığını ifade eden Çığla, “il Genel Meclisinin görevleri Edirne bölgesinde yatırımların yapılması içindir. Bize düşen görevleri bugüne kadar yapmaya çalıştık yine yapacağız. Fakat bir yılı geçti, Valimizin talebi doğrultusunda bütün meclis üyelerinin Havsa'ya hayvan pazarının yapılması için bir gün önce verilen karar iki gün içinde komisyon çalışmaları yapılarak hayata geçirilmiş ve 2 milyon 200 bin lira gibi bir para onaylanarak bütçemize katılmıştır. Bu para onaylandı, bütçesi planları hazır ne hikmetse yapılmadı. Bunun sorumlusu bizler değiliz, sorumlusu AK Partili Belediye Başkanıdır. Bunun yapılmaması Havsa için kötü, bölgemiz için kötü, üreticimiz için kötüdür.
    Örneğin Havsa ilçesinde bin 300 metre bir V kanalı yapılıyor, sağ olsun milletvekilimiz, sağ olsun il başkanımız, sağ olsun belediye başkanımız gibi, teşekkür ederiz valiye şeklinde söylüyorlar. Bu programa alınmış, özel idarenin bütçesine alınmış, bu yapılacak olan işi kimse cebinden yapmıyor. Buna dikkat edilmesi gerekir. 
    Havsa'da gümrük sahası, özel bir firmaya ait alanda gümrükleme sahası yapılacaktı. O gün biz Valimiz tarafından meclise getirilen teklifi kabul ettik ve oylamada inceleme komisyonuna havale edilmesini istedik. Vali de dilekçeyi geri çekti ama AK Parti Grup başkanvekili hemen basını toplayarak sanki CHP ve iYi Partili üyeler Havsa'ya yatırımı engelleyecek bir unsurmuş gibi bizleri rencide etti. Ertesi günü AK Parti il ilçe başkanları veryansın yaptı. Aradan 14 ay geçti, yapılan bir şey yok. 
    Belediyeye verilmiş 10 bin 300 metrekarelik bir arsa vardı, hemen ertesi ay bu arsa geri alındı. Şu anda belediyenin orada arsası yok. Şimdi AK Partililerden, toplumu yanlış bilgilendirmelerinin özrünü bekliyorum kendilerinden.” dedi.
    “Her ne hikmetse para ayrılmasına rağmen ihalesini yapıp işe başlamadılar” diyen il Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş “Burada birçok projeye onay veriyoruz. Havsa Belediyesi ile ilgili 2 milyon 200 bin liralık Havsa hayvan pazarının yapılması için 2020 yılında bu meclis karar aldı. Ödeneğini de ayırdık hiçbir sıkıntı yoktu. Her ne hikmetse parasını ayırmamıza rağmen ihalesini yapıp işe başlamadılar. Para kaldı burada, gitmeyecek bir daha. Eğer para giderse yasadışı olmuş olacak. Her şey kanunlara bağlı. Ya gelecekler tekrar il Genel Meclisinden bir karar alacaklar, yoksa 2020 yılında meclisin almış olduğu kararı yerinde zamanında yerine getirmedikleri için ödenek iptali gerçekleşti. Çünkü 2021 yılı için yeni bütçe yaptık” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.