Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Trakya'da Buğday Hasadı Çiftçimizi Yüzünü Güldürdü”

CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden ilçemizde hafta başında başlayan buğday hasadını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2021 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2021 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Trakya'da Buğday Hasadı Çiftçimizi Yüzünü Güldürdü”

Sertkan YILMAZ

    Özden gazetemize yaptığı açıklamada; “ilçemiz ve köylerinde de hafta başında buğday hasadı başladı. Ülke genelinde küresel ısınmanın sonucu yaşanan kuraklık buğday üretiminde büyük mahsul kayıplarına yol açmasına rağmen Trakya'da ve ilçemizde mayıs ve haziran ayında yağan yağmurların etkisiyle buğday verimi çiftçimizi mutlu etti.
    Dekar başına 400 kg ile 600 kg buğday hasadı gerçekleşmektedir, buğday fiyatındaki % 36 lık artış girdi maliyetleri karşısındaki artışın çok gerisinde kalmıştır. Geçen yıl temmuz ayı ve bu yıl temmuz ayı arasında taban gübresi ve Üre gübresinde %100 ila %120 arasında artış gerçekleşmiştir. Kimya-sal gübre de dışa bağımlılığımız %95, Hammadde ve dövizden kaynaklanan artış ile hem gübre de hem ilaçta hem de mazot da dışa bağımlılıkdan kaynaklanan yüksek fiyat artışları çiftçimizi zora sokmakta ve hiçbir güvencesi olmayan küçük aile işletmeleri tarımdan kopmakta, tarlalarını satmaktadır. 
    Planlı bir üretim stratejisi, Çiftçinin üretime dayalı desteklenmesi, girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve ürünlerin pazarlanması konusunda, sürdürülebilir fiyat politikaları oluşturulması şarttır. 
    Türkiye Bir zamanlar tarımda kendi kendine yeten ülke konumundayken ,19 yıllık AKP döneminde bir çok tarım ürününde ithalatçı konuma geldi,bu günlerde buğday hasatı yapılırken, AKP buğday ithalatı yapıyor. ithalat bilhassa hasat döneminde piyasayı olumsuz etkiliyor. 
    Limanlar ve tren istasyonları buğday gemi ve vagonları ile dolu. Tarımsal girdilerde mutlak ithalatçıyız. Bu düzen değişmeli ,CHP iktidarında ithalata değil üretime dayalı teşvik ve destek politikalarıyla çiftçimizi tekrar "Milletin Efendisi" konumuna getireceğiz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.